Accommodaties Nieuw-Zeeland

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

Accommodatie vind je in Nieuw-Zeeland in alle soorten en maten. Van prachtige campings midden in de natuur waar je gratis je tentje op mag zetten, tot luxe lodges waar het lijkt alsof je ligt te slapen in Middle Earth uit de film Lord of the Rings. In het hoogseizoen vanaf december tot en met februari doe je er goed aan om vooraf te reserveren. De prijzen liggen hoger dan in de rest van het jaar.

Hotel

Hotels in Nieuw-Zeeland verschillen weinig van hotels in de rest van de wereld. Alle grote hotelketens, zoals Hilton en Marriot zijn present in Nieuw-Zeeland. Een ding weet je zeker bij een hotel in Nieuw-Zeeland: ze hebben altijd een vergunning voor een bar. Proost!

Hostel

Nieuw-Zeeland is een favoriete backpackersbestemming. Hostels zijn dan ook populair. In een hostel overnacht je goedkoop. Je slaapt met meerdere mensen op een kamer (een zogenaamde dorm room). Soms bieden hostels ook kamers voor stellen of mensen alleen aan, al betaal je dan een stuk meer. Hostels zijn vooral geschikt voor mensen die het leuk vinden om andere reizigers te ontmoeten.

Bed & Breakfast

Nieuw-Zeeland staat vol met Bed & Breakfasts. Het is een uitstekend alternatief voor hotels en hostels. Veel eigenaren van B&B’s genieten ervan om reizigers te ontmoeten en het hen naar de zin te maken. Ze vertellen over hun omgeving en geven goede tips over bezienswaardigheden. Veel B&B’s zijn erg mooi gelegen, op uitgestrekte boerderijen of in historische gebouwen.

Camping

Tenzij er een bord staat met ‘No Camping,’ mag je in Nieuw-Zeeland vrijwel overal kamperen. Daardoor zie je tijdens je reis door Nieuw-Zeeland overal tentjes of kampeerbusjes langs de weg. Je slaapt zo op de mooiste plekken. Ongeschreven regel is wel dat je maar één nacht blijft.

Als je een nationaal park in gaat, mag je vaak gebruik maken van de hutten die de parkwachters in het park gebouwd hebben. Soms deel je de eenvoudige gebouwtjes met andere reizigers. Vraag bij het bezoekerscentrum om een kaart met alle hutten en je overnachting is geregeld.

Wat is een typische accommodatie in Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeelanders hebben de luxe lodges geperfectioneerd.  Je overnacht dan in lodges, vaak buiten de stad, midden in de natuur.  De lodges zijn schitterend vormgegeven en passen naadloos in hun omgeving.  In het luxe segment heb je de beschikking over een geheel eigen huis, met het beste eten en drinken. Voor de allerrijksten zijn helikoptertransfers en privévliegtuigen beschikbaar.

De lodges en farmstays zijn ook voor gewone reizigers een goede optie. Tijdens een farmstay slaap je bij Nieuw-Zeelandse boeren thuis en leer je alles over het boerenleven. Je slaapt in een authentieke Nieuw-Zeelandse omgeving en je leert de Kiwi’s goed kennen.


Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Oceanie.nl leuk op Facebook.Ga goed voorbereid op reis naar Nieuw-Zeeland!

• Bekijk voor vertrek naar Nieuw-Zeeland de handige gezondheidstips en informatie over gezondheidsrisico’s op gezondopreis.nl

• Laat u thuis vaccineren voor uw reis naar Nieuw-Zeeland. Maak een afspraak op Thuisvaccinatie.nl.

• Ga je binnenkort op vakantie en heb je een visum nodig? Vraag deze met 15% korting aan via    VisumCentrale!

Win twee tickets naar New York!

Win een reis naar New York. Doe mee met Het Grote Verre Reizen Onderzoek.

Advertentie

Vind jouw favoriete continent leuk en........

  • - Ontvang het leukste, grappigste en interessantste reisnieuws uit jouw continent
  • - Ontvang speciale reisaanbiedingen
  • - Doe mee met acties en win reisgidsen, vliegtickets en leuke andere prijzen

Vind de continenten waar jij graag heen wil reizen Leuk op Facebook of volg via Twitter


Follow  on Twitter
Follow  on Twitter
Follow  on Twitter
Follow  on Twitter
Follow  on Twitter
Follow  on Twitter

Partners Oceanie.nl:
Laat je inspireren.Iedere week een van de moosite plekken ter wereld in je mailbox