Oceanie.nl
Kies voor inhoud weergeven/afbeeldingen toestaan, of klik hier om de webversie te bekijken.
Oceanie.nl
neemt je mee naar Mamanuca in Fiji
Pacifisch paradijsje

Soms niet groter dan tien vierkante kilometer. Wit strand. Azuurblauwe zee. Onbewoond. Dit is het decor van een film. Waarin jij als hoofdrolspeler Robinson Crusoe fungeert. Dit zijn de Mamacuna eilanden van Fiji.

Mamanuca is een verzameling vulkanische eilandjes in de Pacific. Als het Paradijs bestaat, is dit het. Waar het koraal nog roze is. Waar clownsvisje Nemo echt bestaat. En waar schildpadden nog gewoon eitjes op het strand leggen.

Geen wonder dat deze archipel van Fiji het toneel vormt voor verschillende filmsets. Zo spoelde acteur Tom Hanks hier op een onbewoond Mamanuca eilandje aan voor de film Castway.

Neem een kijkje in Mamanuca in Fiji.

Ontdek het zelf

Hou je niet van snorkelen of duiken? Op de Mamanuca eilanden peddel je met een kayak de zee op om vissen te spotten. Het water is zo helder dat je ook op deze manier de onderwaterwereld kan zien.
De meeste Mamanuca eilanden zijn onbewoond. Maar op de bewoonde Mamanuca begroeten de inwoners je met het vrolijke Bula welkomstlied.
Pacifisch paradijsje. Wat moeten we hier nog aan toevoegen?
Nemo bestaat. Het beroemde clownsvisje uit de gelijknamige Disneyfilm zwemt rond in de wateren rondom de Mamanuca. En Nemo heeft hier wel heel veel broertjes en zusjes.
Mamanuca is het deel van Fiji met de hoogste zonfactor van het hele zuidelijke Pacifische gebied. Dagelijks adembenemende zonsondergangen zijn dus gegarandeerd.


VERGELIJKBARE
HIGHLIGHTS
sss Surfen in
Boa Vista
Kaapverdië
Duiken bij de Blue Hole
Belize
Hawaii
Verenigde Staten

Galapagos eilanden
Ecuador
Palawan
Filipijnen
REISAANBIEDINGEN

Fiji ligt zover van het vaste land van Australië dat vliegen de enige optie is. Worldticketcenter biedt de beste deals voor voordeligste tickets aan.

Wil je naast Fiji ook nog iets anders zien? Pacific Island Travel biedt een 28-daagse rondreis door Samoa en Fiji aan!

Naast duiken ook nog iets betekenen voor de natuur van Fiji? Check dan de mogelijkheden voor vrijwillergswerk van Activity International.
Updated: 17 augustus 2011
Meer paradijsjes?
Naast Mamanuca zijn er nog honderden andere eilandjes die samen Fiji vormen. Zo zijn er de Yasawas eilanden. Die minstens zo paradijselijk zijn als de Mamanuca's.

De geschiedenis van de Yasawas gaat terug naar duizenden jaren geleden toen oermensen nog in grotten woonden. En terug naar de tijd waar Britse zeelieden muitend van eiland naar eiland trokken. Tegenwoordig relax je er in een hangmat.

Lees meer >
      
Meer Fiji
Rondom het eiland Nananu-i-ra pakken surfers van mei tot oktober de beste breaks. Vergeet niet je eigen plank mee te nemen, want de mogelijkheden om materiaal te huren zijn er beperkt.
Bezoek:
Designed by Synsation §
© 2011, Getaway™ All rights reserved.

Afmelden kan door een verzoek te zenden naar contact@oceanie.nl of hier uit te schrijven.
Onze voorwaarden.