Samoa

door Charlotte de Vries

Wat alle paradijselijke brochurefoto's menen te beloven, behoort in Samoa tot de werkelijkheid. De tropische eilandengroep is een aantal van de meest verleidelijke zandstranden rijk. Met kokospalmen, satijnen zand en kleurrijk koraal. En in tegenstelling tot haar toeristische buur Fiji, geniet je in Samoa van een strand voor jou alleen.

Maar Somoa voldoet niet slechts aan een wondermooie strandvakantie. Op eiland Savai'i strekken zwarte lavavelden in golven voor je uit. Op Upolu bezoek je regenwouddorpjes waar de Polynesische bewoners je begroeten met een grote glimlach. En de vele watervallen van Samoa zijn legendarisch. Een reis naar de lieflijke eilanden van Somoa zal je nooit vergeten.

De mooiste bezienswaardigheden van Samoa

Savai'i is het op een na grootste eiland van Samoa en ligt ten westen van het grootste eiland Upolu. Naast de meest relaxte stranddorpen vind je hier een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Een van de mooiste is de To Sua Ocean Trench, een gat van dertig meter diep dat in direct contact staat met de oceaan. Ook is de waterval Mu Pagoa een schitterend gezicht. Haar zoete water stort rechtstreeks in de oceaan.

Het grootste natuurfenomeen van Savai'i is nog wel het enorme lavaveld dat op sommige plaatsen met 150 meter dikte door dorpjes en plantages rolt.

Samoaanse stranden

Savai'i is getekend door lavavelden, maar in het dorpje Manase krijg je daar niets van mee. Hier slaap je in een houten hutje met wanden van bananenbladeren vlakbij een ondiepe zee. Kom tot rust op het strand met een kokosnoot in je hand. Of verken het grottenstelsel Dwarf's Cave, waar dwergen hebben gewoond volgens de legende.

Steden in Samoa

Ben je ondergedompeld in rust en wil je weer even het stadsleven opzoeken? Op hoofdeiland Upolu ligt de hoofdstad van Samoa: Apia. Struin langs de houten stalletjes van de vlooienmarkt in haar koloniale centrum. Of snorkel vanaf het aangrenzende strand met rifhaaien. Op het strand, in de zee of op het land: Samoa is één groot paradijs.

Deel dit artikel met je vrienden!

Volg Oceanie.nl voor de mooiste beelden, exclusieve aanbiedingen en leuk nieuws!

Meer Samoa
Reizen Samoa
Meer Reizen
Specialisten Samoa
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Fiji kenner
Sponsors
Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Fiji kenner
Reis van de maand
Rondreis Nieuw-Zeeland - va € 3795
reis-van-de-maand-nieuw-zeeland.jpg

Op deze 25-daagse reis word je verrast door de verschillende landschappen van zowel het Noorder- en het Zuidereiland.

  • Bezoek bijzondere Pancake Rocks in Punakaiki
  • Fantastische ferrytocht van Noorder- naar Zuidereiland door de Marlborough Sounds
Bekijk reis