Klimaat Vanuatu

Wat voor klimaat kun je verwachten in Vanuatu?

In Vanuatu heerst een subtropisch klimaat. Ongeveer acht maanden per jaar valt er veel neerslag. Dit zijn ook de warmste maanden van het jaar. Tussen april en september is het koeler en droger, al regent het nog steeds regelmatig. Tussen december en april valt de meeste neerslag. Dit is ook het orkaanseizoen, als zware stormen over de Stille Zuidzee razen. Deze stormen doen soms ook Vanuatu aan. Het weer in Vanuatu heeft gedurende het hele jaar een aangename temperatuur tussen de 20 en 30 graden Celsius. Ook het water is aangenaam: het is het hele jaar warmer dan twintig graden.

Welke seizoenen zijn er in Vanuatu?

Er zijn twee seizoenen: het lange regenseizoen en een droog seizoen. Het regenseizoen begint in september en duurt tot april. Gedurende deze warme, natte maanden regent het praktisch iedere dag. De buien zijn vaak kort en hevig, waarna de zon weer doorbreekt. Tussen december en april valt de meeste regen. Vanaf april wordt het langzaam koeler en valt er steeds minder regen.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Vanuatu?

Vanuatu ligt in een gedeelte van de Stille Oceaan waar regelmatig orkanen voorkomen. De stormen worden meestal lang van tevoren voorspeld, waardoor het gevaar beperkt is.

Vanuatu ligt op de zogeheten 'ring van vuur'. Deze ring van vulkanen omgeeft de Grote Oceaan. De eilanden van Vanuatu zijn ontstaan door deze vulkanen. Sommigen zijn nog steeds actief. Doordat Vanuatu op grens van twee tektonische platen ligt, komen ook aardbevingen met enige regelmaat voor. Deze zijn over het algemeen licht en je hebt er dus weinig van te vrezen.

Deel dit artikel met je vrienden!

Volg Oceanie.nl voor de mooiste beelden, exclusieve aanbiedingen en leuk nieuws!

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Tonga kenner
Specialisten Vanuatu
Reizen Vanuatu
Meer Reizen
Sponsors
Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Tonga kenner
Reis van de maand
Vroegboekactie Australie Maui - va € 1637
reis-vd-maand-australie-noosa.jpg

Ontdek de prachtige oostkust van Australië met je eigen camper! 

  • Bezoek het bekende Opera House in Sydney
  • verken je de belangrijkste highlights langs de oostkust waaronder het hippiestadje Byron Bay
Bekijk reis