Kras De wereld is Kras

Reviews Kras

8,1
8,2 Algemene ervaring
8,2 Boekingsproces
8,2 Reisleiding
7,8 Accommodatie(s)
8,0 Vervoer
8,1 Prijs-kwaliteit
  • Aantal reviews: 27
  • Aantal waarderingen: 258

Rondreis "Skitterend Suid Afrika" Een rondreis door noord Zuid Afrika (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Florence Zaalberg op 16 mei 2017

Een volle, maar heel mooie rondreis. Even snuffelen aan de Zuid Afrikaanse cultuur en natuur. Een afwisselend programma en de hotels varieerden van goed tot schitterend. De reisgids wist veel te vertellen en de chauffeur loosde ons veilig door het land.

Aangeraden voor: Budget reizigers

Super tevreden! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Lidy de Koning op 11 mei 2017

Een fijne reis met Kras!

De reis is zeer duidelijk en stap voor stap beschreven. Omdat wij in totaal 9 hotels hebben bezocht was het erg fijn dat alles van te voren al uitgestippeld was. Zelfs de kilometers van hotel naar hotel klopte tot op de laatste kilometer. Zo waren wij verzekerd van onze aankomsttijden en hebben we niet hoeven stressen. Alleen maar genieten! De hotels waren prima, goed onderhouden en zeer centraal. Bij aankomst in het eerste hotel kregen we een leuke en vooral nuttige verassing van Kras! Het excursie pakket is echt een aanrader! Je komt dichter bij de natuur en je bespaart een hoop geld door deze van te voren bij te boeken!

Pluspunten Kras

  • Uitstekende service
  • duidelijk aandbod
  • Mooie reisplanning

Minpunten Kras

  • Geen

Bezochte landen

  • Canada
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Hoogtepunt (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Suzanne Jansen op 09 mei 2017

Goed georganiseerde reis onder begeleiding van een zeer ervaren, goede gids. Twee hotels waren wat minder goed, maar over het algemeen waren de meeste hotels prima. Het vervoer was prima. Overal werden onze koffers voor onze kamer gezet en ook daar weer opgehaald. Zelf weinig hoeven slepen met onze spullen op onze handbagage na. Indien je niet mee wilde doen met een excursie was er of een alternatief of je kon in je hotel blijven.
Extra excursies buiten het programma om waren wel prijzig.

Pluspunten Kras

  • goede gids
  • goed georganiseerde rondreis
  • goed vervoer
  • redelijk goede hotels

Bezochte landen

  • Sri Lanka
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

rondreis Indonesie (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Romy Nijhuis op 08 mei 2017

Het was een onvergetelijke reis! alles was tip-top geregeld. We hadden een goede reisleider die de leuke plekjes wist op te zoeken en hij bracht ons in contact met de bewoners daar. Ook leuk, hij had op mijn vaders paspoort gezien dat hij jarig was midden in onze vakantie, dus bij het ontbijt stond ineens een grote chocoladetaart voor paps neus! Konden we het toch een beetje vieren.

Pluspunten Kras

  • goed geregeld
  • leuke reisleider
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis van johannesburg naar kaapstad (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Seke Brouwer op 07 mei 2017

Het was een prima reis, wij hadden een hele goede gids en chauffeur.
Druk programma maar zeker de moeite waard!hotels waren ook prima!
Als je kwalitatief goed en betaalbaar (wat verder) weg wil vinden wij kras een prima reisorganisatie.

8,3
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • wij hebben bij alle reizen met kras goede gidsen gead
  • excursie aanbod

Minpunten Kras

  • tot nog toe geen

Bezochte landen

  • zuid afrika
  • brazilie
  • Dominicaanse Republiek
  • turkije
  • tunesie
  • egypte
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Mooiste reis van 2015 (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Leanne Deurloo op 07 mei 2017

Een goede bus en de reisleider wist veel van het land af en vertelde er veel over. Hij leerde ons ook wat Zuid-Afrikaanse woorden. Het jammere was dat de reisleider veel beslissingen zelf nam en niet overlegde met ons. Zoals hij had bedacht dat we maar niet naar een dorpje zouden gaan, omdat het niet zo goed weer was. Dit vonden we wel jammer, want toen we er wat van zeiden, gaf hij aan dat er niks te zien is als het zo slecht weer is. Maar verder wel een heel mooi land en goede organisatie die goed let op de reizigers en verteld waar je wel en beter niet kan komen.

8,2
7 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
6 Reisleiding
10 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • hij leerde ons afrikaans
  • de reisleider wist veel van het land

Minpunten Kras

  • de reisleider had soms meer mt ons kunnen overleggen.

Bezochte landen

  • Zuid-Afrika
Aangeraden voor: Gezinnen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige rondreis (bezocht in juni 2009)

Review geschreven door Ria Bakkers de Graaf op 07 mei 2017

Goed georganiseerd en prima reisleiding, mooie rondreis die ik best nog een keer wil maken. Het hoogtepunt was voor mij Brice Canyon. Ik heb verschillende reizen met Kras gemaakt, was altijd goed en prima prijs kwaliteit verhouding.

Pluspunten Kras

  • goed

Minpunten Kras

  • geen
Aangeraden voor: Vriendengroep

Was verbaasd dat er zoveel bergen zijn (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Theo Weijenberg op 07 mei 2017

Een goed georganiseerd reisbureau, komen gemaakte afspraken na en de prijzen hebben een goed gemiddelde. Daarnaast komt de informatie over een betreffende reis komen nagenoeg overeen met wat je aan ervaring opdoet.

Pluspunten Kras

  • geen groot gezelschap

Bezochte landen

  • Westkust Amerika
  • Zuid Afrika
  • Suriname
  • Java
  • Bali
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige reis (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Trudy Vermast op 12 maart 2017

We hebben een geweldige rondreis door het noorden van Thailand gemaakt. Goede reisleiders die alles hebben laten zien zo goed als ze konden. De treinreis van Chiang Mai naar Bangkok ook geweldig. Veel tempels en veel natuur gezien. Volgende keer het zuiden en weer met KRAS.

8,5
9 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
8 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • Gemoedelijke en gezellige rondreis

Minpunten Kras

  • goed zoals het is.

Bezochte landen

  • indonesie
  • thailand
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

Zuid-Afrika, meer dan alleen het prachtige wildlife! (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Ruben Keehnen op 30 januari 2017

Begin januari heb ik een fantastische reis gemaakt door de regenboognatie, Zuid-Afrika! Ik ken weinig landen die zo veel diversiteit en contrasten bieden als dit prachtige land. Met Kras heb ik in relatief korte tijd enorm veel hoogtepunten gezien. De vele uren in de bus mochten de pret niet drukken, omdat je continu door prachtige landschappen rijdt en kans hebt om bijzondere dieren te spotten! Alles was prima georganiseerd en er werd strikt vastgehouden aan een tijdschema, je hebt hierdoor weliswaar weinig vrije tijd en flexibiliteit, maar je hoeft je nergens druk om te maken en je weet zeker dat je niets mist. De intensieve dagen eindigden vaak in prima hotels met goede bedden om alle indrukken weer te verwerken, want indruk maakt dit land zeker op je! Enorme sloppenwijken liggen op een steenworp afstand verwijderd van enorme penthouses, de verschillen zijn enorm. Onze reisleider, een echte Zuid-Afrikaan, wist ons ontzettend veel te vertellen over de geschiedenis, het heden en de toekomst van Zuid-Afrika. De reis omvatte erg veel variatie; wildlife, natuurparken, een bezoek aan de sloppenwijken, een boottocht waarbij je nijlpaarden en krokodillen kunt spotten, een bezoek aan de grotten, struisvogelboerderij en uiteindelijk het prachtige Kaapstad met het Kaaps Schiereiland, de fameuze Tafelberg en Robbeneiland! Kaapstad is een stad die absoluut niet mag worden overgeslagen bij een bezoek naar Zuid-Afrika, ik heb een onvergetelijke tijd gehad.

8,0
8 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
7 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
8 Vervoer
7 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • Goede accommodaties
  • , interessante excursies
  • ,goed georganiseerd

Minpunten Kras

  • Richten op meerdere doelgroepen
  • Meer optionele excursies aanbieden
  • ,meer vrije dagen in het reisschema verwerken

Bezochte landen

  • Zuid-Afrika
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

rondreis China (bezocht in juli 2012)

Review geschreven door inge Goris op 30 januari 2017

De groepsreis naar China was geweldig mede door een geweldige reisleider. Alles was meer dan goed geregeld en de hotels waren opperbest. Kras heeft bij deze reis zijn beste beentje voorgezet, en is zeker een aanrader.

Pluspunten Kras

  • bijzondere uitstapjes voor een betaalbaar bedrag

Minpunten Kras

  • ik kan er geen 1 bedenken voor deze reis

Bezochte landen

  • Amerika
  • China
  • Thailand
  • Mexico
  • Dubai
  • Rusland
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Perfect (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Gaby Captijn op 20 januari 2017

De site is makkelijk en overzichtelijk duidelijke omschrijving en als je vragen hebt kun je ze bellen en geven ze je de perfecte uitleg en service. Wij kunnen alleen maar zeggen dat we perfect zijn geholpen bij de boeking. De vakantie naar curacao was ook heerlijk goeie ontvangst op de luchthaven en een leuke en spontane reisleiding die (als je dat nodig had en een excursie wilde boeken) je allerlei informatie gaf over het eiland de cultuur en de excursies die je kon boeken bij haar en wat je eventueel zelf zou kunnen gaan doen.

9,7
9 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
9 Reisleiding
10 Accommodatie(s)
10 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • goede uitleg
  • service
  • duidelijke website
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Amazing Thailand (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Annette Maria op 03 januari 2017

Gidsen, geweldig eten en excursies xxxxxxxcccccccccccfgghhhhhvghijgffthjhvfhhjhfdddfgjjjjjjgfgjkkjfffgugxdtuhhjjkugfhiijgfffhujkkjhfcfyhhjkkhfrfghikjhgfhijhffguhjkkjkojgfddghhjjijjhgghjnvfuokngggyhhhjh. Hhhh

9,3
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
10 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • prijs kwaliteit

Minpunten Kras

  • geen tui flight

Bezochte landen

  • indonesie
  • Cuba
  • kaapverdie
  • thailand
  • egypte
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Geweldige rondreis door Noord-Thailand. Veel gezien, goeie uitleg door reisleiding (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Trudy de Dreu op 02 januari 2017

Fijne organisatie voor single reizen. Goeie prijskwaliteitverhouding. Prettige reisleiding. Alles goed geregeld, tijd en aandacht voor iedereen. Goeie hotels, eten goed verzorgd. Lokaal vervoer prima in orde!

8,8
9 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • prettige website
  • vlot met reisbescheiden
  • goede reisleiding

Minpunten Kras

  • meer singlereizen naar oosterse landen

Bezochte landen

  • india
  • egypte
  • tunesie
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Veel informatie over de mooie natuur, cultuur en geschiedenis van Zuid-Afrika. (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Coby Obbink op 01 januari 2016

Veel zien voor een goede prijs. Naast de reis ook veel facultatieve excursies. Ruim aanbod voor elk wat wils. Goede hotels en ruimte voor vrije tijd. Deskundige begeleiding. Goede begeleiding bij calamiteiten.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
8 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • alternatieve excursie
  • goede informatie

Minpunten Kras

  • commuicatie tav fooien

Bezochte landen

  • zuid afrika
  • thailand
  • ,egypte
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Een prachtige reis (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Pietje Van Staveren op 27 december 2016

Ze staan altijd netjes klaar op het vliegveld van bestemming. Goede bussen om mee rond te reizen. En een Nederlands sprekende gids. Ook de hotels waren super. We hebben werkelijk alles gezien wat er in de brochure stond. Een geweldige reis.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
8 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • big five
  • tafelberg
  • kaap de goede hoop

Minpunten Kras

  • minder vaak buffet

Bezochte landen

  • Zuid-Afrika
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Java-Bali (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Jens Hijl op 25 december 2016

De reis begon in Java, de vlucht duurde best lang, maar dit werd verzacht door het eerste luxe hotel in Jakarta. Dit hotel was gewoonweg perfect! Daarna zijn we met bus en trein binnen ongeveer tien dagen naar de andere kant van Java gereden. Onderweg hebben we waanzinnig mooie dingen mogen zien van het landschap, de cultuur en de mensen. Gedurende deze reis hebben we in mooie en goede hotels kunnen overnachten. De een net iets beter dan de ander, maar niet slecht te noemen. Na Java zijn we doorgegaan naar Bali, waar we de laatste dagen nog lekker hebben kunnen relaxen. Daarnaast hebben we twee excursies gedaan. Dit moet je zeker doen, op je eigen houtje of met een reisleider erbij, het kan allemaal. Je moet het in ieder geval zeker doen! Het laatste hotel wat was geboekt voor ons vonden wij iets te min. Het gaf ons gewoonweg niet het echte paradijselijk gevoel en vandaar hebben wij de laatste nachten ons hotel zelf omgeboekt. Dit is een keuze die je zelf kan maken.

Afsluitend, de rondreis was gewoonweg een erg mooie ervaring om mee te maken. Heb hier erg van genoten en Kras heeft hierbij erg zijn best gedaan om mij een mooie ervaring te geven. Bedankt!

8,5
8 Algemene ervaring
7 Boekingsproces
10 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • ontzettend mooie bezienswaardigheden bezoeken
  • goede hotels
  • geen zorgen

Minpunten Kras

  • de mogelijkheid aanbieden tot zelf kunnen omboeken van het hote

Bezochte landen

  • Indonesië
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mijn eerste verre reis in mijn bejaard leven (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Annette Maria op 25 december 2016

Genoten van een perfecte geregelde groepsreis en grandioze rondreis. Van noord naar zuid, alles was tot in de puntjes geregeld. Leuke medereizigers en fantastische reisleider. Wij waren nooit enthousiast te krijgen voor een groepsreis, hadden daar onze vooroordelen over, maar zijn overtuigd dat dit de perfecte reis is voor mensen zoals wij.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
10 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • gids

Bezochte landen

  • thailand
Aangeraden voor: Stellen, Cultuurliefhebbers

17 dagen Bali en Komodo (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Audri Vermeer op 24 december 2016

Goede prijs-kwaliteitsverhouding, soms wat minder luxe, maar wel altijd schone accommodaties... Vliegreis en transfers prima geregeld. Kras is een goede organisatie, voor als men met een klein budget wil reizen.

8,2
9 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
7 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • zuid-afrika
  • thailand
  • indonesie
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige reis naar Mexico (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door kevin willems op 23 december 2016

Het was een goed opgezette reis, met een prachtig hotel en een fijne vlucht in de Dreamliner. De begeleiding was daarnaast erg goed en de prijs-kwaliteit super. Je kunt echt zien dat er zorgvuldig is gekozen welk hotel er door Kras werd aangeboden in Mexico. Het was een luxe hotel met alle voorzieningen die men nodig heeft. Daarnaast werd er wat informatie gegeven over mogelijke bezienswaardigheden in de buurt. Ook werd deze reis als dag-deal aangeboden. Dit maakte dat deze reis erg betaalbaar was en dat we voor Mexico hebben gekozen als vakantiebestemming.

9,2
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
8 Reisleiding
10 Accommodatie(s)
9 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Kras

  • Mooi hotel
  • Fijne vlucht
  • Goede prijs-kwaliteit

Minpunten Kras

  • Beter communicatie bij transfer

Bezochte landen

  • mexico
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers