Een nacht bij de rivier van Wayne McLennan - Oceanie.nl Oceanie.nl
Like ons op Facebook

Een nacht bij de rivier van Wayne McLennan - Oceanie.nl

Veel Australiërs brengen het grootste deel van hun leven door zonder ooit te praten met iemand van de Aboriginal bevolking. Maar de Australische auteur Wayne McLennan kwam door zijn liefde voor boksen (een sport die populair is bij Aboriginals) wél in aanraking met de oorspronkelijke bewoners van het continent. McLennan leerde ze kennen en te respecteren. 

Het boek Een nacht bij de rivier zoekt uit of ‘echt’ contact tussen een witte man en Aborigine mogelijk is. McLennan wordt gedreven door zijn verlangen de waarheid te vertellen over mensen die vaak schandalig behandeld zijn en geminacht. Hij vertelt over de eerste ontmoeting met de Aboriginals als jonge man. Twintig jaar later keert hij terug naar Australië, zoekt hij zijn mates van toen op en maakt hij kennis met hun nieuwe, trotse houding. 

Over de auteur

Auteur Wayne McLennan was onder andere prof-bokser, barkeeper, zijdehandelaar, zeevisser, bouwvakker, goudzoeker en bankmedewerker. Eerder verschenen van zijn hand De dood van Juan Bravos, Prijsvechten en Zuivere Zijde

Zó maak je kans om te winnen:

Ben je benieuwd naar dit bijzondere verhaal? Wij mogen van Uitgeverij Atlas Contact maar liefst vijf exemplaren weggeven! Beantwoord de onderstaande prijsvraag om kans te maken. 

Wat is jouw mooiste herinnering aan Australië?

 
Like deze pagina
Sponsors