Oceanie.nl Win boek: Streets of the world: Verhalen van Jeroen Swolfs
Like ons op Facebook

Win boek: Streets of the world: Verhalen van Jeroen Swolfs -Oceanie.nl

Stel je voor, je reist zowat de hele wereld af en bezoekt bijna tweehonderd landen om het straatleven in elke hoofdstad op de foto te zetten. Fotograaf Jeroen Swolfs deed hier maar liefst zeven jaar over.

Maar het was niet 'zomaar' een wereldreis en hij legde niet 'zomaar' het straatleven in die steden vast. Jeroen had een duidelijk doel: een positief beeld creëren van de wereld waarin we leven. Tijdens zijn reis ontdekte hij dat er zoveel meer verhalen schuilgaan achter de negatieve problemen waarop de media zich vaak richten. Verhalen die het dagelijkse leven vormen. Verhalen die ongeveer overal hetzelfde zijn. Verhalen die mensen verbinden. En juist die verhalen wil Jeroen naar voren brengen.

Een boek vol verhalen

Jeroen's reis eindigde in een serie van 195 foto's en een aantal spraakmakende exposities. In zijn boek Streets of the world: Verhalen deelt hij zijn reisverhalen achter de foto's. Hij vertelt je hoe hij zijn plannen heeft uitgevoerd en waarom hij besloot om dit te doen. Maar bovenal geeft hij een kijkje in de verschillende culturen en bevolkingsgroepen die hij ontmoette, en zijn dag-tot-dag-avonturen.

Zo bezoekt Jeroen in Oceanië het land dat eens het op een na rijkste land ter wereld was: Nauru. Tegenwoordig is het eiland ingestort; 97 procent van de bevolking is werkloos en vijftig procent heeft diabetes. Jeroen spreekt met de locals om erachter te komen wat er mis is gegaan en vraagt zich af of Nauru het voorland is van de rest van de wereld. Maar de echte vraag is of de Nauruanen hun tweede kans goed zullen benutten.

Meer informatie:
Boek: Streets of the world: Verhalen
Auteur: Jeroen Swolfs
Aantal pagina’s: 495
Prijs e-book: € 14,99

Zó maak je kans om te winnen:

Ben jij benieuwd naar de culturen en bevolkingsgroepen die Jeroen heeft ontmoet tijdens zijn zevenjarige wereldreis? Wij mogen van Jeroen vijf exemplaren weggeven van zijn boek Streets of the World: Verhalen. Beantwoord de volgende prijsvraag om kans te maken en geef in je antwoord aan of je het liefste het e-book of de hardcopy ontvangt.

Over welke hoofdstad zou jij graag iets willen lezen in het boek Streets of the world: Verhalen?

Vul hieronder je antwoord in. Winnaars ontvangen een persoonlijk bericht.

 
Like deze pagina
Sponsors