Nieuw-Caledonië
9,3
9,0 Algemene ervaring
8,0 Beziens­waardigheden
7,0 Steden of plaatsen
10,0 Locals
10,0 Veilig
10,0 Natuur
10,0 Stranden
10,0 Klimaat

Nieuw-Caledonië

door Charlotte de Vries

Croissants, regenboogkoraal, turquoise lagunes, kokospalmen, lange zandstranden en bloemenkettingen. Nieuw-Caledonië is een tropisch speelparadijs middenin de Stille Zuidzee met Franse en Polynesische invloeden. Met een kajak en een snorkel verken je haar kloven en grotten, zwem je naar scheepswrakken en walvissen. Ontdek hier de schoonheden die je in Nieuw-Caledonië te wachten staan.

Nieuw-Caledonië is een eilandengroep die bestaat uit hoofdeiland Grande Terre, de Loyalty Islands, Chesterfield Islands, de Belep-archipel en de Île des Pins. Melanesiërs en Fransen leven vredig naast elkaar in wonderschoon Nieuw-Caledonië.

De mooiste bezienswaardigheden van Nieuw-Caledonië

Een tropisch paradijs met Franse luxe proef je in de hoofdstad Nouméa op Grande Terre. Twee gotische kerktorens op een satijnen zandstrand schilderen het stadsbeeld. Met een verse baguette en een boek put je uit op het strand, waar de grootste koraallagune ter wereld ligt. Je duikt hier langs zeeschildpadden, haaien, zeeslangen en een gekleurd koraalrif dat het Australische Great Barrier Reef in verlegenheid brengt.

Heerlijk eten in Nieuw-Caledonië

Voor warme baguettes, croissants en, bovenal, verse vis moet je naar Île des Pins ten oosten van Grande Terre. Dit geïsoleerde eiland van vijftien kilometer lang en breed diende vroeger als een gevangenis voor een groep Parijzenaars. De Franse taal en eetcultuur namen de tweeduizend inwoners van Île des Pins met trots over. Je geniet er van de heerlijkste visgerechten, die de inwoners dagelijks bij elkaar vissen met traditionele kano's.

De mooiste stranden van Nieuw-Caledonië

Ten noorden van Île des Pins en Grande Terre liggen de Loyalty Islands. De drie hoofdeilanden zijn ontstaan door kolossale koraalriffen die er ooit uit de Stille Zuidzee omhoog kwamen. Vriendelijke kanak-stammen wonen op deze juweeltjes van eilanden.

Wandel op het eiland Ouvéa langs het 25 kilometer lange zandstrand. Slenter op Lifou door de stille straten van het gemoedelijke dorp Wé en zwem in de natuurlijke zwembaden van eiland Maré. Je reis langs de eilanden van Nieuw-Caledonië is een grote ontspanning.

Like deze pagina

Meer Nieuw-Caledonië

Reviews Nieuw-Caledonië

Paradijs verstopt op aarde (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Danielle van den Berg op 23 november 2016

Nieuw-Caledonië is oprecht een paradijs met witte stranden, helderblauw water en een mooie groene omgeving. Het is geen bestemming waar men meteen aan denkt, wat goed is, zo blijven grote delen ongerept. De locals zijn vriendelijk, waarmee vaak alleen Frans gesproken kan worden. Vooral de kleinere eilanden zijn lastigere te bereiken, maar des te mooier de omgeving. Duiken is hier een absolute must. En probeer ook zeker de lokale gerechten.

9,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Nieuw-Caledonië

  • Ongerept
  • Aardige locals
  • Prachtige duiklocatie

Minpunten Nieuw-Caledonië

  • Minder goed te bereiken
  • Lastiger als je geen Frans spreekt
Ultieme tip: Duiken! En een bezoek aan Île de Pins, waar waanzinnig mooie natuur te vinden is.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Caledonië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors