Frans-Polynesië
9,4
9,0 Algemene ervaring
8,0 Beziens­waardigheden
8,0 Steden of plaatsen
10,0 Locals
10,0 Veilig
10,0 Natuur
10,0 Stranden
10,0 Klimaat

Frans-Polynesië

door Charlotte de Vries

Middenin de Stille Zuidzee liggen de 118 paradijseilanden van Frans-Polynesië. Niet alleen zijn deze eilanden omlijnd door witte, roze en zwarte zandstranden. Turquoise lagunes, getekend door kleurig koraal, wachten op je langs piekerige bergen en een zwoel oerwoud. Frans-Polynesië staat synoniem voor paradijs.

Frans-Polynesië bestaat uit vijf archipels die zich uitstrekken over 2000 kilometer. De Austral, Gambier, Marquesas, Society en Tuamotu Archipel. In de Society Archipel liggen wereldberoemd Tahiti en Bora Bora. Hier waan je in een zee van droomachtige luxe. Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden van de archipels in Frans-Polynesië.

ZELF NAAR Frans-Polynesië?

Bekijk alle 6 reizen naar Frans-Polynesië

Waarom Frans-Polynesië?

Dit idyllische toevluchtsoord in de Stille Zuidzee biedt exotische fauna, waaronder mantaroggen, haaien en kleurrijke vissen. De gastvrije Polynesisch bevolking verwelkomt met traditionele dansvoorstellingen en gerechten. Ontspan op witte zandstranden, trek door de jungle en geniet aan het einde van de dag van de zonsondergang. 

De mooiste bezienswaardigheden van Frans-Polynesië

Het meest bekend staat Frans-Polynesië om de luxe die de Society Archipel biedt. Namen als Bora Bora en Tahiti roepen direct een chique vakantiegevoel op, en dat vind je op deze eilanden ook. Tegen een achtergrond van piekerige bergen beklad met een mosgroene jungle vind je sterrenhotels en bungalows aan het water. De Society Archipel is niet voor niets geliefd onder pasgetrouwden.

Cultureel Frans-Polynesië

Maar om de schoonheid van Frans-Polynesië te ervaren hoef je niet per se je portemonnee leeg te rukken in de Society Archipel. Gelukkig zijn er genoeg andere archipels waar een lager budget voldoet. Bezoek de eilanden van Austral, waar mensen van top tot teen gekleurd zijn met tatoeages. Hier trainen mannen het hele jaar door voor een kanorace en duik je met vriendelijke walvissen.

Bij de Marquesas Archipel zwem je met dolfijnen of rijd je mee met wilde paarden. Daarnaast bewonder je in galerijen Polynesisch houtsnijwerk en eeuwenoude rotstekeningen in beruchte vulkanen.

Duiken in Frans-Polynesië

Als je jezelf een reis door Frans-Polynesië wil verdienen, bezoek dan de eilanden van Tuamotu. Samen met de gastvrije bewoners ga je op pareljacht. In de zee duik je één oester op en met een beetje geluk ben je een zwarte parel rijker. Avonturiers duiken hier ook met haaien… zonder kooi.

Bij de Gambier-eilanden vis je niet alleen naar zwarte parels, maar vis je een hele avondmaaltijd bij elkaar. Die peuzel je op op een van de onbewoond eilandjes. Veel geld heb je dus niet nodig om in de luxe van Frans-Polynesië te wanen.

Reizen Frans-Polynesië

Meer Frans-Polynesië

Reviews Frans-Polynesië

Een klein paradijsje op aarde (bezocht in juli 2009)

Review geschreven door Cindy Rodermond-Snabilié op 30 juni 2017

Als je 25 jaar getrouwd bent kan je natuurlijk een groot feest geven, maar wij maakten liever een mooie reis: het werd Frans-Polynesië. Bij het reisbureau werden 6 eilanden geboekt die we wilden bezoeken en dan wel de minst bekende. Hoewel er wel toeristen komen is het zeker geen toeristische bestemming. De geweldige Bounty-strandjes heb je hier echt voor jezelf en ik heb nog nooit zoveel verschillende en mooie vissen gezien. De eilandjes zijn erg klein en meestal heb je aan 3 dagen meer dan genoeg om het eiland te zien. Veel bezienswaardigheden zijn er niet, maar de natuur, de zee, de stranden zorgen ervoor dat je je in een paradijs waant. Niet voor niets zijn mensen als Gauguin en Jacques Brel hierheen gekomen voor inspiratie. De Franse bezetting heeft wel veel schade aangericht zoals de atoomproeven, het verbieden van de inlandse gebruiken etc. Het was wel zeer apart dat in een land waar het heerlijkste fruit groeit, je nauwelijks een vers geperst glaasje sap kan krijgen. Alles wordt naar het vasteland gestuurd en komt in pakken sap terug.
De mensen zijn er erg vriendelijk en het is tevens een verademing dat ze hier geen fooien kennen.
Er zijn meerdere duikschooltjes en het is een aanrader om te gaan duiken of in ieder geval met een boottocht mee te gaan. De eilanden zijn ook bekend om hun zwarte parels. De schelpen mag je vaak gratis meenemen en vormen een leuk souvenirtje.
Het reizen van eiland naar eiland gaat per kleine vliegtuigjes: 10 minuten van tevoren inchecken.
Het is wel een practical joke te horen dat dit eens zo beroemd zeevarend volk, nu zeeziek wordt als ze per boot reizen

9,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Frans-Polynesië

  • Natuur
  • stranden
  • onderwaterfauna
Ultieme tip: Vermijd de bekende en toeristische eilanden. verblijf niet in hotels, maar de kleine B&B's.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Frans-Polynesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tonga kenner
Sponsors