Frans-Polynesië

Frans-Polynesië

door Charlotte de Vries

Middenin de Stille Zuidzee liggen de 118 paradijseilanden van Frans-Polynesië. Niet alleen zijn deze eilanden omlijnd door witte, roze en zwarte zandstranden. Turquoise lagunes, getekend door kleurig koraal, wachten op je langs piekerige bergen en een zwoel oerwoud. Frans-Polynesië staat synoniem voor paradijs.

Frans-Polynesië bestaat uit vijf archipels die zich uitstrekken over 2000 kilometer. De Austral, Gambier, Marquesas, Society en Tuamotu Archipel. In de Society Archipel liggen wereldberoemd Tahiti en Bora Bora. Hier waan je in een zee van droomachtige luxe. Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden van de archipels in Frans-Polynesië.

De mooiste bezienswaardigheden van Frans-Polynesië

Het meest bekend staat Frans-Polynesië om de luxe die de Society Archipel biedt. Namen als Bora Bora en Tahiti roepen direct een chique vakantiegevoel op, en dat vind je op deze eilanden ook. Tegen een achtergrond van piekerige bergen beklad met een mosgroene jungle vind je sterrenhotels en bungalows aan het water. De Society Archipel is niet voor niets geliefd onder pasgetrouwden.

Cultureel Frans-Polynesië

Maar om de schoonheid van Frans-Polynesië te ervaren hoef je niet per se je portemonnee leeg te rukken in de Society Archipel. Gelukkig zijn er genoeg andere archipels waar een lager budget voldoet. Bezoek de eilanden van Austral, waar mensen van top tot teen gekleurd zijn met tatoeages. Hier trainen mannen het hele jaar door voor een kanorace en duik je met vriendelijke walvissen.

Bij de Marquesas Archipel zwem je met dolfijnen of rijd je mee met wilde paarden. Daarnaast bewonder je in galerijen Polynesisch houtsnijwerk en eeuwenoude rotstekeningen in beruchte vulkanen.

Duiken in Frans-Polynesië

Als je jezelf een reis door Frans-Polynesië wil verdienen, bezoek dan de eilanden van Tuamotu. Samen met de gastvrije bewoners ga je op pareljacht. In de zee duik je één oester op en met een beetje geluk ben je een zwarte parel rijker. Avonturiers duiken hier ook met haaien… zonder kooi.

Bij de Gambier-eilanden vis je niet alleen naar zwarte parels, maar vis je een hele avondmaaltijd bij elkaar. Die peuzel je op op een van de onbewoond eilandjes. Veel geld heb je dus niet nodig om in de luxe van Frans-Polynesië te wanen.

Like deze pagina

Reizen Frans-Polynesië

Meer Frans-Polynesië

Specialisten Frans-Polynesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors