Australië

Australië

door Charlotte de Vries

'No worries' is het motto van Australiërs. Je komt de meest relaxte bewoners tegen in de vlakke Outback die Australië grotendeels bekleed. Maar ook in metropolen als Sydney en Melbourne geniet je van een laidback sfeer. In Australië, een van de minst dichtbevolkte landen ter wereld, heb je nooit haast.

Wel is er genoeg te doen in rustig Australië. Geniet van de lekkerste wijn langs de Margaret River en in Adelaide. Verken de mangrovebossen van Agnes Water en Town 1770. Bezoek de mijnstadjes Broken Hill en Mount Isa. Drink bier in Brisbane, leer Frans in Esperance of luier in een park van de groene hoofdstad Canberra. Ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Australië.

De mooiste bezienswaardigheden van Australië

Vanuit het vliegtuig zie je het iconische Opera House van Sydney al liggen. Als een stel waaiers hangt het concertgebouw over de rivier, naast de beroemde Harbour Bridge. Je kijkt er naar een operaoptreden en strijkt neer op omliggende baaien zoals in Port Stephens.

Ten zuiden van Sydney ligt Melbourne, het culturele hart van Australië en uitvalsbasis voor de Great Ocean Road. Deze 243 kilometer lange kustweg slingert langs de mooiste stranden en surfplekken.

Als je genoeg tijd hebt bezoek je de meest afgelegen stad ter wereld. Perth ligt met haar schitterende parken op 3000 kilometer afstand van een andere grote stad.

Australië: een rode natuur

Maar naar Australië ga je voornamelijk voor haar ruige natuur. Maak een roadtrip door de uitgestrekte, rode vlaktes van de Outback. Je staat er verstelt van de heilige rots Uluru en ondergrondse huizen van Coober Pedy. Iets noordelijker vind je de onvruchtbare vlaktes van Nullarbor.

Verspreid door het land zijn een aantal groenere natuurparken. In het Daintree National Park ligt een van de oudste regenwouden ter wereld. Nabij de sierlijke rivier Katherine zie je de watervallen van het Kakadu National Park. De kloof van Kings Canyon is diep en de toppen van de Snowy Mountains en Blue Mountains hoog.

Langs de gouden kust van Australië

Het rode en groene interieur is omlijnd door de beroemde Gold Coast, kleurig Coral Coast en boeren Capricorn Coast. De leukste plaatsen langs de kust zijn hippieparadijs Byron Bay, exclusief Noosa en jeugdig Darwin. Vanaf de stad Cairns duik je naar het grootste koraalrif ter wereld, het Great Barrier Reef. En vanaf tropisch Broome verken je het ruige natuurgebied The Kimberley.

Australische eilanden

Langs de Australische kust liggen verschillende parels van eilanden. Bewonder de gekleurde koraalriffen van Whitsundays. Spot kangoeroes op Kangaroo Island en honderden vogelsoorten op Lord Howe Island. Luier op de schitterende stranden van Magnetic Island, Fraser Island, Philip Island of de Salomonseilanden.

Het mooiste eiland van Australië is Tasmanië. Door een ruige jungle ga je op zoek naar verborgen watervallen en helderblauwe rivieren. De verbluffende natuur van Australië is grenzeloos.

Like deze pagina

Reizen Australië

Meer Australië

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors