Kangaroo Island

Kangaroo Island

door Maarten van Dun

Kangaroo Island voor de centrale zuidkust van Australië is ongerept. Kangoeroes en wallaby's springen er vrolijk rond, net als pinguïns. Het eiland herbergt ook het mooiste strand van Australië.

Kangaroo Island dankt haar naam aan ontdekkingsreiziger Matthew Flinders. Om redenen die zich laten raden, noemde de zeeman het eiland voor de kust van South Australia naar de dieren die overal rondsprongen.

ZELF NAAR Kangaroo Island?

Bekijk alle 15 reizen naar Kangaroo Island

De naam wekt wellicht de indruk dat Kangaroo Island een commercieel vakantieoord is, een soort afgezet park vol kangoeroes, maar niets is minder waar.

Kangoeroes en pinguïns

De natuur op het eiland in de Southern Ocean is vrijwel onaangetast. Er wonen slechts 4.000 mensen. Op Kangaroo Island vind je vrijwel alle dieren die op het Australische continent voorkomen: kangoeroes, wallaby's, possums, koala's, vogelbekdieren, honderden soorten vogels en zelfs pinguïns en zeeleeuwen.

Doordat het eiland relatief klein is, zijn de meeste diersoorten gemakkelijk te vinden. Kangoeroes en wallaby's leven in grote aantallen over het hele eiland. De zeeleeuwen kun je het beste bekijken bij Seal Bay, waar je met een gids dwars door de kolonie zonnende zeeleeuwen kunt wandelen. De pinguïns komen iedere avond in een lange optocht aan land bij Hog Bay Beach.

Goede verzekering

De enorme dierenpopulatie op Kangaroo Island heeft ook zo zijn nadelen. Het leukst is het namelijk om het eiland te verkennen met je eigen auto. Het is echter wel van groot belang dat je goed oplet bij het huren van een auto. Doordat er zoveel dieren op Kangaroo Island leven is de kans op een botsing vrij groot. Zorg dus dat de verzekering goed in orde is.

De beste manier om van de schone lucht en de ruimte te genieten is trouwens natuurlijk door een van de vele wandelingen over het eiland te maken. Vooral in het Flinders Chase National Park zijn er meerdere prachtige tochten, met uitstekende kampeermogelijkheden.

Vanaf Prospect Hill in het oosten van het eiland heb je een prachtig uitzicht. De hoge zandduinen in de verte worden wel Little Sahara genoemd. Met een sandboard kun je een poging wagen om van de toppen naar beneden te suizen.

Het mooiste strand van Australië: Vivonne Bay

De stranden van Kangaroo Island behoren tot de mooiste van Australië. Een onderzoek van de universiteit van Sydney wees uit de tienduizenden stranden van Australië Vivonne Bay aan als het mooiste strand van het land.

Vivonne Bay is voor allerlei soortige strandliefhebbers interessant: wandelaars, zwemmers, surfers en vissers. De beschutte baai is bovendien de droom van elke fotograaf. Turkooizen water, witte stranden, ervaren surfers in de woeste golven van de Southern Ocean en de vissers die hun lijnen vanaf de pier uitwerpen.

Zij worden vanaf de reling van de pier nauwlettend in de gaten gehouden door pelikanen, die geduldig wachten op een makkelijke snack.

Wijn in McLaren Vale

De boot terug van Kangaroo Island naar het vasteland komt aan in Jervis Bay. Vanaf hier is het maar een uur rijden naar de McLaren Vale regio met de beste wijnen van Australië.

Het is zeer aan te raden om niet meteen door te rijden naar Adelaide, maar een bed & breakfast tussen de wijngaarden uit te zoeken. Geniet een paar dagen van de vele proeverijen die de vele wijnhuizen in het gebied organiseren.

Na de rust en ruimte op Kangaroo Island zijn de heuvels van McLaren Vale een ideale tussenstop voordat je de drukte van Adelaide induikt.

Wat is er te doen op Kangaroo Island?

  • Geniet van alle rondspringende kangoeroes en wallaby's die overal op het eiland rondhoppen. Het eiland is klein en je vind hier alle diersoorten die op het Australische continent voorkomen.
  • Bekijk de optocht van de pinguïns die 's avonds aan land komen in Hog Bay Beach. Het geschuifel van de kleine diertjes werkt op de lachspieren.
  • Kampeer in het Flinders Chase National Park. Het uitgestrekte park is bij uitstek geschikt voor schitterende meerdaagse trektochten.
  • Bekijk het mooiste strand van Australië. De kustlijn van Australië is bijna 60 000 km lang en het allermooiste strand ligt op Kangaroo Island. Vivonne Bay ligt in een beschutte baai met stralend blauw water en indrukwekkende golven.
  • Proef vlakbij Kangaroo Island van de beste wijn van Australië. De McLarenVale regio is beroemd om de prachtige wijn die in de heuvels rond Adelaire gemaakt wordt. Proef en keur bij de wijnboer zelf.

Reizen Kangaroo Island

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tonga kenner
Sponsors