Cape Tribulation

Cape Tribulation

door Marleen de Keyzer

Je volgt de goudgele zonnestralen die door het dichtbegroeide regenwoud turen. Langzaam wordt de blauwe horizon zichtbaar, begint de oceaan in je oren te suizen. En dan sta je opeens op het strand, omgeven door een oase van rust. Welkom in Cape Tribulation. De plek waar twee Werelderfgoederen elkaar ontmoeten. En waar het regenwoud meer dan 150 miljoen jaar oud is.

Ooit door James Cook bestempeld als lastpost nadat zijn schip ten noordenoosten van Cape Trib tegen een rif botste, is dit afgelegen plekje tegenwoordig een uniek stukje Daintree National Park. Bijzonder is de grens met het Great Barrier Reef. Verkeersborden die waarschuwen voor overstekende kasuarissen en rondsluipende krokodillen, maken het plaatje compleet.

ZELF NAAR Cape Tribulation?

Bekijk alle 8 reizen naar Cape Tribulation

Cape Trib: een geïsoleerd paradijs

Tijdens je rondreis door Australië rijd je via een veerboot over de Daintree River het gebied binnen. De slingerende weg richting Cape Tribulation snijdt dwars door het regenwoud, langs helderblauwe waterpoelen en zilveren stranden. Met een beetje geluk spot je een met uitsterven bedreigde kasuaris langs de weg.

In Cape Trib zelf wonen minder dan honderd mensen. Enkele resorts, bed & breakfasts en hostels domineren het afgelegen dorpje. Elektriciteit is afkomstig van generatoren en wifi is ver te zoeken. Maar dat maakt het juist zo'n serene plek.

Vooral vroeg in de ochtend, nog voor zonsopkomst. Via het regenwoud bereik je de oceaan, die in alle kalmte je voeten probeert te bereiken. Als de zon zich voorzichtig laat zien, kleurt ze de lucht in met paarstinten die schitterend weerkaatsen op het goudgele zand.

Mount Sorrow

Naast haar schitterende stranden is Cape Tribulation is beroemd om de ruige bergen van Mount Sorrow en Thornton Peak. Bovenop de 680 meter hoge top van Mount Sorrow word je op een heldere dag getrakteerd op een spectaculair uitzicht over de kustlijn van het Daintree regenwoud.

Maar de weg naar de top is al een beleving op zich. Het is een hele survivaltocht door de groene wildernis van acaciabomen en palmen. Enorme lianen hangen in de weg en met modder besmeurde hellingen zijn zo steil dat je jezelf met behulp van een trouw omhoog moet helpen.

Op safari in het Great Barrier Reef

Omdat Cape Tribulation grenst aan een van de mooiste duiklocaties ter wereld, is een tripje naar dit het wereldberoemde Great Barrier Reef zo gemaakt. In de helderblauwe zee van Mackay Reef en Undine Reef vergezellen adelaarsroggen, doopvontschelpen en blauwe zeesterren je. Bij Turtle Rock zwem je met enorme schildpadden.

Terug in Cape Trib realiseer je hoe bijzonder het is dat het oudste regenwoud ter wereld grenst aan een van de meest spectaculaire koraalzeeën.

Oceanie.nl verkende Cape Tribulation samen met Tourism and Events Queensland tijdens een rondreis door Queensland.

Reizen Cape Tribulation

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Caledonië kenner
Sponsors