Australië paspoort en visum

Australië paspoort en visum

Reis je binnenkort naar Australië, of via Australië naar een andere bestemming? Dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Australië.

Heb ik voor Australië een visum nodig?

Ja. Om precies te zijn een elektronisch visum, ook wel een Electronic Travel Authority (ETA) genoemd. Een ETA heeft een geldigheid van één jaar.

Visumaanvraag Australië

In de meeste gevallen duurt het ongeveer een dag voordat de aanvraag voor je ETA is afgerond. Het kan vervolgens nog wel vier tot zes weken duren voordat je het visum in bezit hebt.

Met dit document op zak, mag je meerdere keren naar Australië reizen. Elk verblijf in het land mag steeds maximaal drie maanden duren.

Je moet je ETA persoonlijk bij de Australische ambassade in Den Haag aanvragen. De Australische autoriteiten staan niet toe dat je de aanvraagprocedure uitbesteedt aan een derde partij zoals bijvoorbeeld VisumCentrale.nl.

Belangrijke documenten voor visum Australië

Je paspoort moet minstens tot één dag na je vertrek uit Australië geldig zijn. Op VisumCentrale.nl lees je welke documenten je nog meer moet aanleveren om je visumaanvraag compleet te maken.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors