Australië religie & Tradities

Australië religie & Tradities

Wat zijn de belangrijkste religies in Australië?

Religie speelt in Australië een beperkte rol. Ongeveer zestig procent van de Australiërs is christelijk. Ongeveer twintig procent van de Australiërs zegt helemaal niet gelovig te zijn. In het dagelijks leven merk je weinig van de religieuze voorkeur van de Australiërs.

Aboriginals hebben hun eigen tradities en geloof in een geestelijke wereld. Dit verschilt per stam en dit systeem is moeilijk te vergelijken met bekendere religies. Familie, Moeder Natuur en de Droomtijd (de periode waarin de aarde gevormd werd) spelen een belangrijke rol.

ZELF NAAR Australië?

Bekijk alle 112 reizen naar Australië

Wat zijn belangrijke tradities in Australië?

De barbecue is belangrijk voor iedere rechtgeaarde Australiër. Het is een traditie: in de zomer komen vrienden en familie bij elkaar om te barbecueën. Iedereen neemt iets te eten en te drinken mee. De etentjes duren vaak uren, waarbij het eten afgewisseld wordt met die andere grote liefde van de Australiër: sport. Cricket, rugby en vooral Australian Rules Football zijn de belangrijkste gespreksonderwerpen.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Australiërs zijn open en gastvrij: ze nodigen je snel uit voor een etentje of een avond uit. Iedereen is welkom. Die gastvrijheid is voor veel Nederlanders even wennen. De kat uit de boom kijken is de Australiërs vreemd.

Er zijn weinig taboes in de Australische samenleving. Alles is bespreekbaar. Australiërs klagen graag over de politiek en hebben net als Nederlands een aangeboren achterdocht voor politici.

Het enige onderwerp dat bij veel Australiërs gevoelig ligt is de slechte behandeling die de Aboriginals kregen toen de eerste Australiërs naar hun land kwamen. De moderne Australiër schaamt zich voor de geschiedenis. Lange tijd werd het onderwerp zelfs op scholen niet besproken, maar tegenwoordig sluit Australië de ogen niet meer voor deze donkere periode uit haar geschiedenis.

Reizen Australië

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Caledonië kenner
Sponsors