Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

door Charlotte de Vries

Enorme fjorden, ijsblauwe gletsjers, ruige bergen, weelderig oerwoud en satijnen zandstranden vormen het diverse panorama van het Noorder- en Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Maar de adembenemende schoonheid is niet in woorden uit te drukken. Behalve: Nieuw-Zeeland is een van de mooiste landen ter wereld.

In wonderschoon Nieuw-Zeeland staan onvergetelijke ervaringen je op te wachten. Langs de zilveren stranden van Coromandel Peninsula relax je in kuilen met heerlijk warm water. In het Tongariro National Park hike je naar gigantische vulkanen en diepgroene meren. En op de Polynesische markt in Auckland haal je kleurige souvenirs. Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 63 reizen naar Nieuw-Zeeland

De mooiste bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland

Volgens vrijwel elke reisgids behoort het Fiordland National Park tot een van de meest esthetische natuurparken in de wereld. Het park staat bekend om de kilometerslange inham Milford Sound. Peddel hier met een kajak langs torenhoge bergen en watervallen. Of zwem met dolfijnen in de noordelijkere, door kliffen uitgehouwen Marlborough Sounds.

Een ander hoogtepunt in Nieuw-Zeeland is een trip door de Southern Alps. Besneeuwde bergtoppen, zoals de 3.753 meter hoge Mount Cook, ijsblauwe meren en enorme gletsjers vormen een sensationeel landschap.

Nieuw-Zeeland: de meest paradijselijke natuur

Een avontuurlijke reis door Nieuw-Zeeland verdient ook tijd voor ontspanning. Dat doe je nergens beter dan langs de parelstranden van Stewart Island. Of tijdens een schitterende duik rond de Bay of Islands, waarbij dolfijnen en zeehonden je vergezellen. Een van de meest romantische plekken om bij te komen is langs de rode bloemenzee van het Otago Peninsula.

De leukste steden in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat bekend om haar prachtige natuur, maar ook een aantal van haar steden zijn de moeite waard. In Rotorua geniet je van helende spa's en kom je in contact met de Maori-cultuur. In Dunedin en hoofdstad Wellington vind je een ongedwongen sfeer en koloniale gebouwen.

Aan een enorm meer dat omsingeld is door de bergtoppen van The Remarkables ligt Queenstown, de hoofdstad van de extreme sporten. Al bungeejumpend of parachutespringend bewonder je de mooiste natuur van Nieuw-Zeeland.

Reizen Nieuw-Zeeland

Meer Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tonga kenner
Sponsors