Nieuw-Zeeland Klimaat

Nieuw-Zeeland Klimaat

Wat voor klimaat kun je verwachten in Nieuw-Zeeland?

Het hele jaar door waait een frisse wind vanaf de zee over Nieuw-Zeeland. In de winter is de wind guur en koud, 's zomers is het een warme bries. De bergen op het Zuidereiland zorgen voor een vochtig klimaat ten westen van de bergen. Daar regent het zo'n 7.500 mm per jaar. Ten oosten van de bergkam is het aanzienlijk droger. Hier wordt het in de zomer erg warm. De gemiddelde temperatuur op het Zuidereiland ligt 's zomers rond de 25 graden. 's Winters koelt het af tot rond de tien graden. Het is zelden kouder dan vier graden.

Op het Noordereiland is het wat warmer dan op het Zuidereiland. In het oosten van het Noordereiland is het wat droger dan in het westen. Het regent een stuk minder op het Noordereiland dan op het Zuidereiland. In december valt er wel veel regen op het Noordereiland.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 69 reizen naar Nieuw-Zeeland

Welke seizoenen zijn er in Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeeland kent ruwweg dezelfde seizoenen als Nederland. Omdat Nieuw-Zeeland op het zuidelijke halfrond ligt, zijn de seizoenen alleen precies het tegenovergestelde van Nederland. De zomer begint rond november en duurt tot april. Vanaf dan koelt het af. Tussen juni en augustus is het winter in Nieuw-Zeeland.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeeland heeft een zeeklimaat. De combinatie van de harde wind die vanaf de oceaan over het land waait en de hoge bergen, zorgt voor een wisselvallige weersomstandigheden. Het weer in Nieuw-Zeeland kan erg snel omslaan. Hou hier rekening mee als je afgelegen gebieden van Nieuw-Zeeland bezoekt, of als je de wildernis in trekt. Check vooraf altijd het weerbericht en zorg ervoor dat je weet wat je moet doen als je in een noodsituatie belandt.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tonga kenner
Sponsors