Sporten: bungee jumpen en zorbing

Sporten: bungee jumpen en zorbing

door Janine Kervel

In Nieuw-Zeeland lijkt niets onmogelijk. Een rustige wandeling door de bergen? Je kunt net zo van het landschap genieten terwijl je een skydive of bungeejump doet. Nieuw-Zeeland is misschien wel het land ter wereld waar de meeste extreme sporten worden beoefend. Achter iedere bergpas en in iedere rivier lijkt een adrenalinekick verscholen te liggen.

Skydiven, bungeejumpen, raften, kajakken en paragliden. De mogelijkheden zijn eindeloos. En het uitgestrekte, groene landschap van Nieuw-Zeeland biedt de perfecte omgeving voor thrill seekers die graag van de natuur genieten.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 69 reizen naar Nieuw-Zeeland

Waaghalzen storten zich in de diepte, met slechts een touw om de enkels gebonden. Voordat zij tegen de grond dreigen te storten, trekt het touw hen weer omhoog. De bungeejump is misschien wel de nummer één ervaring van veel reizigers die het land van de Kiwi's ontdekken.

Adrenalinekick

Al eeuwenlang springen mannen op de eilandengroep Vanuatu van een houten toren, met een meterslange wortel om hun enkels gebonden. Dit ritueel werd in beeld gebracht door Sir David Attenborough. De Nieuw-Zeelander Hackett toverde dit vervolgens om tot een adrenalinekick die iedereen kan beleven.

In Nieuw-Zeeland werd de eerste sprong van een brug gewaagd. In Queenstown kun je nog steeds kiezen uit verschillende sprongen. In de Mokai Gravity Canyon spring je in de donkere nacht de diepte in. En in Auckland heb je zelfs de mogelijkheid om midden in de stad een sprong te wagen.

Raften

Honderden rivieren banen hun weg door het landschap. Stroomversnellingen doen het water glinsteren in het zonlicht. Watervallen veroorzaken oorverdovend lawaai. De Nieuw-Zeelandse wateren zijn de ideale plek voor een spannende raftingtocht.

Op het Zuidereiland ligt de Wairoa River. Dit is een van de wildste rivieren ter wereld. Rafters van over heel de wereld gaan op deze rivier de uitdaging met het water aan. Hier ervaar je soms rapids van het hoogste niveau. Vijf zegt niet zoveel…

River sledging en zorbing

Naast bungeejumpen en riverrafting zijn er in Nieuw-Zeeland ook minder voor de hand liggende extreme sporten. Neem bijvoorbeeld river sledging. Dit is gebaseerd op een sport die de Maori's beoefenen. Met een helm op, zwemvliezen aan je voeten en een wetsuit aan surf je met een board of slee door rivieren. En wild of niet, deze sport is geschikt voor iedereen.

Een andere bijzonder sport is zorbing. In een enorme opgeblazen bal van doorzichtig plastic rol je door het gras. Er zijn zelfs speciale parken aangelegd voor het zorbing. Hier rollen 'zorbonauts' over de heuvels. Om het allemaal nog wat spannender te maken ga je zonder harnas in de bal zitten, of giet je een emmer water leeg in de plastic ruimte.

Thrill seekers

Nieuw-Zeeland is een land van extremen. Op het gebied van extreme sporten blijven de Kiwi's niet achter. Voor iedereen is er wat te beleven, van jong tot oud. Zowel waaghalzen als angsthazen hebben hier de tijd van hun leven. Wie wil nou geen sprong in het diepe wagen met zo'n prachtig uitzicht?

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tonga kenner
Sponsors