Nieuw-Zeeland Beste reistijd

Nieuw-Zeeland Beste reistijd

Wat is de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland?

Wie voor de natuur en outdooractiviteiten naar Nieuw-Zeeland komt, moet tussen november en april afreizen. De temperatuur is dan zacht. In tegenstelling tot de winter (mei tot augustus), die behoorlijk koud is. Er waait vrijwel altijd een stevige wind in Nieuw-Zeeland. In de zomer is dit een aangenaam warme bries, maar 's winters kan hij erg fris zijn. In het uiterste noorden van Nieuw-Zeeland regent het 's zomers flink. Tussen december en februari, als het in Nieuw-Zeeland hoog zomer is, vinden ook de meeste festivals plaats. Door het hele land geniet je van wijnproeverijen en culinaire festivals.

Sneeuwliefhebbers moeten juist in juli en augustus naar Nieuw-Zeeland komen, als de skipistes er schitterend bijliggen. Over het algemeen is het op het Zuidereiland altijd net iets kouder dan op het Noordereiland. Het Zuidereiland staat dan ook bekend om de ski- en snowboardcultuur.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors