Nieuw-Zeeland paspoort en visum

Nieuw-Zeeland paspoort en visum

Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Nieuw-Zeeland.

Heb ik voor Nieuw-Zeeland een visum nodig?

Nee. Als je met een Nederlands of Belgisch paspoort drie maanden of korter in Nieuw-Zeeland wilt verblijven, heb je daarvoor geen visum nodig. Je hebt per 1 oktober 2019 wel een New Zealand Electronic Travel Authority (NZeTA) nodig voordat je Nieuw-Zeeland in mag reizen. Dit is géén visum. Het aanvragen van een NZeTA kan online of via de NZeTA-app (IOS en Android) en duurt zo'n tien minuten. De verwerking kan tot 72 uur duren, dus vraag de NZeTA tijdig aan. Hier zijn kosten aan verbonden. 

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 68 reizen naar Nieuw-Zeeland

Ook dien je per 1 juli 2019 een toeristentoeslag van NZD$35 te betalen, de zogeheten International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL). Deze toeslag draagt bij aan het onderhoud van de toeristische infrastructuur en het behoud van de natuur. Je betaalt deze toeslag direct bij de aanvraag van de NZeTA.

Wil je langer dan drie maanden in Nieuw-Zeeland verblijven? Neem dan contact op met de ambassade van Nieuw-Zeeland in Den Haag. Als je serieuze gezondheidsproblemen hebt die een gevaar kunnen zijn voor de Nieuw-Zeelandse volksgezondheid, een strafblad hebt of ooit een land uit bent gezet en naar Nieuw-Zeeland wil reizen, raden we ook aan contact op te nemen met de ambassade. 

Belangrijke documenten voor visum Nieuw-Zeeland

Om naar Nieuw-Zeeland te kunnen reizen, heb je een geldig paspoort nodig. Je paspoort moet nog minstens zes maanden geldig zijn bij aankomst in Nieuw-Zeeland. Bovendien moet je beschikken over een bewijs van voldoende financiële middelen en een uitreisticket. Op VisumCentrale.nl lees je welke documenten je nog meer moet aanleveren om je visumaanvraag compleet te maken.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors