Nieuw-Zeeland vervoer

Nieuw-Zeeland vervoer

Wat zijn de vervoersmiddelen in Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeeland is een uitgestrekt land, verdeeld over twee eilanden. Als je beperkt de tijd hebt, zal je een paar binnenlandse vluchten moeten maken om het hele land te zien. Als je langer de tijd hebt, of besluit om slechts een van de twee eilanden te ontdekken, dan is de auto het beste vervoermiddel. De wegen in Nieuw-Zeeland zijn zeer goed en de routes zijn vaak schitterend.

Vliegtuig

Binnenlandse vluchten in Nieuw-Zeeland zijn een goedkope en eenvoudige manier van reizen. Vooral als je de oversteek tussen het Noordereiland en het Zuidereiland moet maken ben je met het vliegtuig een stuk goedkoper uit dan als je met de auto en de boot gaat.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 70 reizen naar Nieuw-Zeeland

Tickets bestel je makkelijk via internet. Inchecken kan tot dertig minuten voor het vliegtuig opstijgt.

Air New Zealand vliegt naar vrijwel alle bestemmingen in Nieuw-Zeeland. Jetstar en Pacific Blue zijn meer budget maatschappijen.

Trein

Nieuw-Zeeland heeft een vrij beperkt spoornetwerk. Om het hele land te zien is de trein dan ook niet geschikt. Treinliefhebbers genieten echter wel van de schitterende routes, die langs prachtige natuur leiden.

Bus

Populair onder reizigers in Nieuw-Zeeland is de bus. Het netwerk is goed, veilig en efficiënt. En veel plekken zijn goed met de bus te bereiken. De grootste busmaatschappijen zijn InterCity en Newmans Coachlines. Alle bussen zijn uitgerust met airconditioning en toiletten, ze stoppen regelmatig en de chauffeurs vertellen wat over het landschap waar je doorheen rijdt. Prijzen verschillen nauwelijks tussen maatschappijen.

Er zijn ook speciale busmaatschappijen die zich op backpackers richten, zoals de Kiwi Experience en de Magic Bus. Deze rijden langs allerlei backpackers bestemmingen en geven korting op verschillende activiteiten. Wanneer je op zoek bent naar andere reizigers en een vrolijke sfeer in de bus, zijn deze busmaatschappijen ideaal.

Boot

Er zijn verschillende veerdiensten in Nieuw-Zeeland. De belangrijkste is de veerboot tussen Wellington en Picton: de overtocht tussen het Noorder- en het Zuidereiland. Elke dag vertrekken er zo'n vier boten. De overtocht duurt ruim drie uur. Andere veerdiensten zijn er bij de Bay of Islands, in Northland van Rawene naar Kohukohu en tussen Invercargill en Stewart Island.

Taxi's

Taxi's vind je overal in Nieuw-Zeeland. Er zijn meerdere taxibedrijven, die met verschillende soorten auto's rijden. Qua prijs verschillen ze weinig van elkaar. Vraag de chauffeur voordat je vertrekt om een indicatie van de ritprijs. Hou er rekening mee dat niet alle taxi's in Nieuw-Zeeland creditcards accepteren.

Huurauto

De wegen zijn over het algemeen goed en veilig, al kunnen zelfs op grote snelwegen veel bochtige en heuvelachtige gedeelten zijn. Houd er wel rekening mee dat je in Nieuw-Zeeland aan de linkerkant van de weg rijdt. Een speciale regel die niet in andere linksrijdende landen geldt: een auto die linksaf slaat, geeft voorrang aan de auto die rechtsaf dezelfde rijstrook opdraait. De maximale snelheid is 100 kilometer per uur buiten en 50 kilometer per uur binnen de bebouwde kom.

Je huurt al een auto huren vanaf twintig dollar per dag. In heel Nieuw-Zeeland zijn er autoverhuurbedrijven waaronder bekende namen als Budget, Hertz en Avis. Prijzen hangen af van de grootte van de auto, het seizoen en hoe lang je de auto huurt. In grote steden liggen de prijzen over het algemeen wat lager. Om een auto te kunnen huren moet je wel minimaal 21 jaar zijn.

Als je langere tijd in Nieuw-Zeeland blijft, kan het lonen om een auto te kopen. Vooral in plaatsen waar reizigers aankomen en vertrekken - zoals Auckland en Christchurch - heb je een groot aanbod van tweedehands auto's.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors