Stage in Nieuw-Zeeland

Stage in Nieuw-Zeeland

Waarom een stage in Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeeland staat bekend om haar kiwi's en Maori's, maar het land heeft veel meer te bieden. Qua natuur heeft Nieuw-Zeeland bijna alles wat je maar kan bedenken: alpen, fjorden, gletsjers, vulkanen en geisers. Het is niet voor niets dat de verfilming van de Lord of the Rings trilogie in Nieuw-Zeeland is opgenomen.

Nieuw-Zeeland is ook het land van de avontuurlijke activiteiten. Wist je dat bungeejumpen in Nieuw-Zeeland is uitgevonden? Of wat dacht je van parachutespringen boven een gletsjer? Of iets minder avontuurlijk, een weekend skiën in Queenstown. Daarnaast heeft Nieuw-Zeeland een aantal ontzettend leuke steden, zoals Auckland, Christchurch en Wellington.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 70 reizen naar Nieuw-Zeeland

Zin om tijdens je studie een tijdje naar dit land te gaan? Ga stage lopen in Nieuw-Zeeland! Op deze manier doe je werkervaring op en heb je de mogelijkheid je vrije tijd in dit prachtige land te besteden.

Wat een stage in Nieuw-Zeeland biedt

Nieuw-Zeeland zal je een geweldige ervaring bieden. Het land heeft tal van mogelijkheden en of je nu een stage in de sales, kunstzinnige therapie of natuurbehoud wilt, alles is hier mogelijk! Naast een onvergetelijke ervaring in Nieuw-Zeeland, is een buitenlandse stage ook goed voor je cv. Werkgevers zien de waarde van een periode werkzaam zijn in het buitenland als een groot voordeel ten opzichte van iemand die in Nederland is gebleven. Ze zien dat deze werknemers lef durven te nemen en zich te verdiepen in andere culturen.

Een easy going cultuur, gepaard met de gastvrijheid van de bewoners, maakt van je stage in Nieuw-Zeeland een mooie belevenis! Naast de werkzaamheden voor je stagebedrijf, krijg je ook genoeg mogelijkheden om het land te ontdekken. Je werkgever is immers ook erg trots op zijn land en kan vaak niet wachten om je dit te laten ontdekken.

Je leven in Nieuw-Zeeland tijdens je stage

Het leven in Nieuw-Zeeland kan het beste worden vergeleken met het leven in Australië. Men is laidback, zeer vriendelijk en vol humor. De kiwi's zijn een erg ontspannen volk. Gedurende je stage ga je volop mee in deze relaxte cultuur. Je vind dit ook terug in de taal. Woorden worden afgebroken of weggelaten, waardoor de taal een apart dialect krijgt.

Naast deze relaxte manier van leven, zie je op vele plekken de Maoricultuur nog terug. Kunstvormen, symbolen en andere verwijzingen naar de oude Maori vind je overal.

De arbeidscultuur in Nieuw-Zeeland is vergelijkbaar met die in Nederland. Leidinggevenden zijn aanspreekbaar bij de voornaam en een zakenbezoek is niet heel formeel. De Nieuw-Zeelanders houden niet van te veel poeha. Eerlijkheid, betrouwbaarheid en directheid staan hoog in het vaandel.

Je buitenlandse stage regelen

De keuze is gemaakt, je gaat stage lopen in Nieuw-Zeeland. Maar hoe ga je dit regelen en met welke zaken dien je rekening te houden?

Om te beginnen moet je natuurlijk in Nieuw-Zeeland komen. Het regelen van een vliegticket is dus een must. Daarnaast moet je overnachten in Nieuw-Zeeland. Je kan ervoor kiezen om een vaste accommodatie te regelen of aan couchsurfing te doen. Dit is een groot, op internet gebaseerd netwerk van mensen die slaapplekken aanbieden.

Ten slotte moet je ook nog een stageplaats bij een bedrijf regelen. De beste manier om dit te doen is via een stagebemiddelaar. Deze heeft reeds contacten in Nieuw-Zeeland en heeft een breed aanbod van diverse stages. Tip: met verschillende kantoren in Nieuw-Zeeland is Stagehuis.nl je optimaal van dienst tijdens jouw stageperiode. Ook regelt Stagehuis alles van begin tot eind. Dit betekent de vluchten, je stageplaats en accommodatie.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors