Margaret River

Margaret River

door Maarten van Dun

Maragaret River is één van de beste wijnregio's van Australië. Er staat dus altijd wel een heerlijk glas witte wijn op je te wachten na een lange dag surfen of een roadtrip over de Boranup Drive.

Voordat men op het idee kwam het gunstige klimaat en de uiterst vruchtbare grond in het uiterste zuidwesten van Australië te gebruiken voor de druiventeelt, was Margaret River een rustig dorpje in het boerenlandschap.

ZELF NAAR Margaret River?

Bekijk alle 6 reizen naar Margaret River

Bijna veertig jaar later horen de wijnen uit Margaret River to de beste van de wereld. Toch heeft het dorp de landelijke charme weten te bewaren. De komst van kunstenaars, geïnspireerd door de omringende bossen, grotten en de woeste kust, deed Margaret River uitgroeien tot één van de interessantste gebieden van Australië.

Wijnhuizen

Margaret River ligt in Western Australia, drie uur rijden ten zuiden van Perth. Rond het dorp maken ongeveer tachtig wijnproducenten de beste wijnen van Australië.

De wijnhuizen laten iedere dag tussen tien uur 's ochtends en half vijf 's middags bezoekers gratis de beste Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay proeven.

De meeste wijnhuizen liggen in het Willgarup gebied ten noorden van Margaret River. Andere wijngaarden liggen vlakbij het dorp zelf. In de sfeervolle restaurants begeleiden de wijnen uit de omgeving het heerlijke eten.

Boranup Drive

De regio rond Margaret River is vrij klein, maar met de auto zijn er enkele schitterende routes te volgen.

De Boranup Drive is een onverharde weg, die vijftien kilometer lang onder de enorme Kauri-bomen door slingert. De bomen behoren tot de grootste ter wereld, waardoor de weg constant wordt overschaduwd door de woudreuzen.

Langs de weg verkopen boerderijen hun verse producten. Wijn, olijven en vers fruit staan prijzen zichzelf aan.

Lake Cave

De wegen leiden naar de grotten in het gebied. Slechts een aantal van deze vele grotten is toegankelijk voor mensen.

Lake Cave is één van de mooiste, met een ondergronds meer dat wordt omringd door massieve stalagmieten en stalactieten.

In de lente veranderen de heuvels van Margaret River in een bloemenzee. De pracht van het landschap heeft veel kunstenaars naar de omgeving getrokken, die hun werk exposeren in de galerieën in het dorp. Er is een kaart waarop alle ateliers in de omgeving aangegeven staan.

Surfen bij Margaret River

De ligging op het meest zuidwestelijke puntje van Australië maakt Margaret River tot één van de beste surfplekken ter wereld.

Twee oceanen ontmoeten elkaar bij het stadje, waardoor er vrijwel altijd goede golven zijn. De beste surfers van de wereld komen naar het stadje om te strijden om de Margaret River Pro, een surfwedstrijd die ieder jaar in maart of april plaatsvindt.

The Point

The Point, de break vlakbij Margaret River is op zijn best als de golven enorm zijn. Tussen juni en december trekken walvissen aan deze indrukwekkende kust voorbij.

De zonsondergangen bekijk je vanuit de tuin van één van de bijzondere homestays en Bed & Breakfasts in de omgeving van Margaret River. Met een koel glas fris of witte wijn binnen handbereik uiteraard.

Wat is er te doen in Margaret River?

  • Bezoek de wijnboeren die in de buurt van Margaret River de beste wijnen van Australië maken. Je mag de wijn proeven en als het je bevalt koop je een kistje bij de boer.
  • Bewonder de surfers die bij Margaret River de hoge golven en sterke stroming trotseren. Er wordt wel gezegd dat de golven van Margaret River altijd net wat hoger zijn dan op andere plekken.
  • Struin langs de ateliers rond Margaret River waar de vele kunstenaars hun werk tentoonstellen. De ligging van de ateliers is soms net zo mooi als de kunst zelf.
  • Bekijk de walvissen die tussen september en december langs de kust van Margaret River trekken. De enorme beesten rusten uit in beschutte baaien zoals Geographe Bay.
  • Stap zelf op een surfplank en kijk of je de golven bij Margaret River kunt trotseren.

Reizen Margaret River

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Caledonië kenner
Sponsors