Port Stephens

Port Stephens

door Rough Guide

Ten noorden van Newcastle heeft de brede baai van Port Stephens, die zo'n 25 kilometer landinwaarts gaat, kalm water en veel inhammetjes - ideaal voor zwemmen, watersport en vissen. Aan de oceaankant vind je brede zandstranden en goede surfgolven.

In januari strijken duizenden gezinnen in dit 'Blue Water Paradise' neer voor hun zomervakantie.

ZELF NAAR Port Stephens?

Bekijk alle 3 reizen naar Port Stephens

Stockton Beach

Nelson Bay, het belangrijkste dorp, ligt met de rustigere dorpjes Shoal Bay, Soldiers Point, Fingal Bay en Anna Bay op de punt van de zuidelijke arm van de baai.

Op het zuidelijkere Stockton Beach vind je een aantal van de grootste duinen van Oost-Australië. Port Stephens 4WD Tours brengt je naar de enorme hellingen en dan mag je met een zandboard of in een 4WD naar beneden. De betonnen piramidevormen die uit het zand steken - antitankblokken uit WO II - zorgen voor een vreemde sfeer.

Zwemmen met dolfijnen

Van mei tot november zie je soms walvissen die eerst noord- en dan zuidwaarts trekken, terwijl je het hele jaar door dolfijnentochten kunt maken, meestal vanuit d'Albora Marina in Nelson Bay. Ga met Moonshadow Cruises of Simba II Cruises, die vertrekken uit Nelson Bay en Tea Gardens.

Ze hebben ook een veerdienst tussen de twee dorpen. Veel leuker dan een motorschip is echter de vijftien meter lange, milieuvriendelijke catamaran van Imagine Cruises, die uit Nelson Bay vertrekt. Zwemmen tussen de dolfijnen en andere zeedieren kan met Pro Dive.

Overal rond de baai kun je surfen, paardrijden, parasailen, zeekajakken en jetski's huren.

Reizen Port Stephens

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Caledonië kenner
Sponsors