Daintree National Park Jouw vakantie naar Oceanië begint hier!

Daintree National Park

door Maarten van Dun

Daintree National Park, in het noorden van Queensland, is één van de oudste regenwouden ter wereld. Er groeien planten die elders slechts nog in de vorm van fossielen te vinden zijn.

Daintree National Park beslaat slechts 0.2% van het Australische eiland, maar meer dan de helft van alle diersoorten in Australië leeft in het Daintree Rainforest.

ZELF NAAR Daintree National Park?

Bekijk alle 10 reizen naar Daintree National Park

Port Douglas

Het Daintree regenwoud ligt vlakbij het Great Barrier Reef. Het trekt daardoor veel bezoekers.

Port Douglas is een goede plek om te verblijven. Het stadje ligt een uur ten noorden van Cairns. Port Douglas is een klein dorp en uitgerekend dat is zijn kracht. Veel reizigers verkiezen de landelijke sfeer boven de drukte van Cairns.

Veel beroemdheden komen regelmatig naar Port Douglas. Bill Clinton en Kylie Minogue genoten hier al van de schitterende stranden, het Great Barrier Reef en het regenwoud.

Boardwalks

Er zijn verschillende manieren om het regenwoud te verkennen. De vele boardwalks die door het park lopen zijn voorzien van informatie over de planten en dieren in de omgeving.

De enorme bomen die het pad flankeren zijn soms meer dan tweeduizend jaar oud. De dichte jungle is een bron van leven en overal dragen vogels, insecten en vlinders bij aan het voortbestaan van het regenwoud.

Cassowary

Wie nog nooit in een tropisch regenwoud geweest is, zal verbaasd zijn over de vruchtbaarheid van de jungle. Kikkers, slangen, walibi's, vogelbekdieren, krokodillen en de gevaarlijke cassowary bevolken dit natte, groene bos.

De cassowary is een grote, agressieve vogel, iets kleiner dan de ongevaarlijke emoe. In het paringsseizoen kan een cassowary bijzonder territoriaal worden. Hij verdedigt zijn gebied dan door indringers aan te vallen met zijn scherpe klauwen. Dus pas op.

Krokodillen

De cruise over de Daintree River is een goede manier om al deze dieren te zien. Tijdens de cruise gaat de gids op zoek naar de krokodillen die stilletjes en haast ongezien in het water drijven.

Terwijl ijsvogels links en rechts het water in duiken is de kans groot dat de oeroude beesten zich van heel dichtbij laten bekijken. Krokodillen stammen net als sommige fauna in Daintree uit de tijd van de dinosauriërs.

Mossman Gorge

De meest milieuvriendelijke manier om Daintree te verkennen is vanaf de rug van een paard. Omringd door zingende vogels neemt het edeldier je mee naar overgroeide junglepaden, door heldere riviertjes en over de witte stranden aan de oostkant van het park.

De rit door Daintree komt langs de Mossman Gorge. De Aboriginals in dit gebied noemen deze plek Wawu-karrba, wat 'plaats van heling' betekent. Zij geloven dat de natuurlijke poelen genezende krachten hebben.

Er zijn genoeg mogelijkheden om je te laten verwennen in het National Park. Er zijn verschillende kuuroorden die zich hebben gespecialiseerd in behandelingen met producten uit de omgeving.

Wat is er te doen in Daintree National Park?

  • Ga tijdens een cruise over de Daintree River op zoek naar krokodillen. Sommige exemplaren worden meer dan vier meter lang.
  • Trek op de rug van een paard door de jungle naar Mossman Gorge. Volgens de Aboriginals genezen de billabongs van Mossman Gorge alle kwalen.
  • Laat je meevoeren in de ontspannen levensstijl van Port Douglas, een dorp met een landelijke uitstraling. Overnacht hier en je staat al op de drempel van het Daintree National Park.
  • Speur naar de cassowary, een soort kleine struisvogel. Wees wel voorzichtig, de heetgebakerde vogel heeft scherpe klauwen en beschermt zijn kuikens door elke bedreiging aan te vallen.
  • Sta ademloos te kijken naar de woudreuzen van het Daintree National Park. De bomen zijn soms meer dan tweeduizend jaar oud.

Op de website van Daintree National Park vind je meer over de krokodillen en andere praktische informatie.

 

Reizen Daintree National Park

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors