Noosa Jouw vakantie naar Oceanië begint hier!

Noosa

door Rough Guide

Noosa is het exclusieve deel van de Sunshine Coast waar veel beroemdheden hun optrekjes hebben. De stad wordt gedomineerd door een prachtige landtong aan de monding van de kalme rivier de Noosa en een strook strand in het zuidoosten.

Deze plaats is populair sinds surfers in de jaren zestig de woeste golven rond de landtong ontdekten. De opeengepakte appartementen in 'mediterrane' kleuren rond de stad worden gecompenseerd door de omgeving.

ZELF NAAR Noosa?

Bekijk alle 19 reizen naar Noosa

Naast het strand en de rivier zijn er ook een klein nationaal park met mooie wandelpaden waar je koala's tegenkomt en een paar ondiepe meren waar je goed kunt roeien.

Noosa Heads

Noosa is een zeven kilometer lange massa van in elkaar overlopende gehuchten aan de zuidkant van de rivier de Noosa, met als hoogtepunt Noosa Heads.

Dit is het hart van de stad, met een chic en uitbundig winkel- en eetgebied in Hastings Street, en een veel rustiger deel met winkels, banken en cafés in Sunshine Beach Road, een kilometer landinwaarts.

Noosa National Park

Naar het oosten liggen de landtong en Noosa National Park, met een mix van oud regenwoud, heideveld en mooie stranden. Tea Tree Bay en Alexandria Bay ('zwemkleding niet verplicht') zijn goede stranden met een onbewaakte branding en zijn bereikbaar via paden met prachtig uitzicht.

Deze paden beginnen bij het picknickveld aan het einde van Park Road (het verlengde van Hastings Street), waar vaak koala's in de gombomen boven het parkeerterrein zitten.

Sunshine Beach

Ten zuiden van de landtong en het nationale park ligt de rustige buitenwijk Sunshine Beach. Daar vind je het langste en minst drukke strand van Noosa.

De drie buitenwijken worden met elkaar verbonden door een bus (Sunbus) die tussen 5.50 en 19.50 uur elke 30 minuten rijdt en daarna elk uur tot middernacht.

Noosaville

Ten westen van Noosa Heads ligt Noosaville, een woonwijk aan de rivier. Laat in de middag maakt half Noosa een wandeling over Gympie Terrace, waar de ondergaande zon voor een mooi tafereel zorgt: mangroven aan de overkant, pelikanen die bij vissers op een hapje wachten en onhandig op het water landen, en op het water alles - van cruiseschepen tot windsurfers en kano's.

Als je een snel tochtje over het water wilt maken, neem je de Noosa ferry. Die vaart van de Sheraton Noosa Jetty aan Hastings Street stroomopwaarts naar Tewantin. Je betaalt A$ 13,50 voor een enkeltje Tewantin, of A$ 19,50 voor een dagkaart.

Reizen Noosa

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors