Agnes Water en Town 1770

Agnes Water en Town 1770

door Rough Guide

Aan de kust, 100 kilometer ten noorden van Bundaberg via de Rosedale Road, liggen de gehuchten Agnes Water en 1770. Hier zette kapitein Cook op 24 mei 1770 voor het eerst voet aan land. Het is een mooi gebied met stukken mangrove, waaierpalmen, watergebieden met theebomen en het meest noordelijke surfstrand van Queensland bij Agnes Water.

1770 is het dichtstbij gelegen punt op het vasteland vanwaar boten naar Lady Musgrave Island en riffen in de buurt varen. Er rijdt een dagelijkse bus van Greyhound Australia in beide richtingen tussen Bundaberg en Agnes Water, die stopt tegenover het Cool Bananas Hostel in Springs Road.

ZELF NAAR Agnes Water en Town 1770?

Bekijk alle 3 reizen naar Agnes Water en Town 1770

Agnes Water

Agnes Water bestaat uit een pompstation, twee winkelcomplexen, wat vakantiedorpen en de Agnes Water Tavern, waar je uitstekend kunt eten. Het stadje ligt aan een prachtig strand met daarachter duinen.

Je kunt er heerlijk langs de kust wandelen, bijvoorbeeld over het drie kilometer lange pad van de Agnes Headland langs de beboste richel naar Springs Beach. Dit bereik je het gemakkelijkst via het museum in Springs Road.

Town of 1770

Town of 1770 is kleiner en ligt op een smalle kaap zo'n zes kilometer naar het noorden. Aan het eind van de weg ligt de Round Hill, met open wandelpaden en uitzicht over de kust. Mensen komen hier vooral voor een dagtocht naar het rif. De boten vertrekken vanuit de jachthaven: SeaQuest heeft dagtochten naar de lagune van Fitzroy Reef en Spirit of 1770 vaart naar Lady Musgrave Island. Snorkelspullen zijn inbegrepen, maar voor duiken betaal je A$ 65 extra.

In Town of 1770 kun je overnachten in The Beach Shacks, met vier prachtig ingerichte paalwoningen voor 4-6 personen. Een goedkoper alternatief zijn de huisjes en tentplaatsen in Captain Cook Holiday Village. Daar zijn een winkel, bar en bistro. Eten kun je in het Saltwater Café aan Captain Cook Drive, waar je heerlijke fish & chips kunt krijgen. Andere hoofdgerechten kosten zo'n A$ 20. Ernaast zit een bar.

Eurimbula National Park

In het Eurimbula National Park, ten westen van 1770 aan de overkant van Round Hill Creek, zijn veel vogels. Je kunt de kustlijn van het gebied verkennen in de amfibiebus The Larc. Om met een 4WD het park in te komen rijd je vanaf Agnes Water 10,5 kilometer terug richting Miriam Vale. Daar zie je de weg en een bord van het park.

Je kunt kamperen in de duinen achter Bustard Beach, zo'n vijftien kilometer in het park. Houd wel rekening met zandvlooien.

Reizen Agnes Water en Town 1770

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Caledonië kenner
Sponsors