Darwin

Darwin

door Rough Guide

Ondanks de lange voorgeschiedenis en de tropische temperaturen heeft Darwin een jeugdige, levendige uitstraling. Dit is te merken als je een avondje uitgaat in Mitchell Street of je voegt bij de fanatiekelingen die zich fietsend, wandelend of hardlopend door de groene parken en langs de waterkant verplaatsen. Profiteer van het feit dat Darwin aan zee ligt en breng een bezoek aan Stokes Hill Wharf, Cullen Bay, Fannie Bay en East Point. Ga mee op een avondcruise.

Winkelgebied

Smith Street Mall is het winkelgebied van de stad. Hier vind je ook het Victoria Hotel met een leuke fontein. Dit hotel was vroeger een soort Wild West-saloon, maar is nu een stinkende, schemerig verlichte biertent, omringd door moderne gebouwen.

ZELF NAAR Darwin?

Bekijk alle 31 reizen naar Darwin

In en rond de Mall vind je galeries en cadeauwinkels waar je parels, krokodillenleer, Aboriginal kunst en kitscherige souvenirs kunt kopen.

Smith Street en Chinatown

Verderop in Smith Street, voorbij Bennett Street, liggen de overblijfselen van de in 1883 gebouwde Palmerston Town Hall, die werd vernield door cycloon Tracy. De locatie wordt gebruikt als openluchttheater door het Darwin Theatre Company uit het ertegenover gelegen Brown's Mart Theatre uit 1885. In het park naast Brown's Mart staat een grote banyanboom, die de Tree of Knowledge (kennisboom) wordt genoemd.

Tot de Tweede Wereldoorlog bevond zich hier de wijk Chinatown. Aan het begin van de twintigste eeuw leefden er in het Top End drie keer zoveel Chinezen als Europeanen, en zij waren onder meer betrokken bij de aanleg van de Pine Creek-spoorlijn en de groenteteelt. Als je via Bennett Street naar Woods Street loopt, kom je uit bij de Chinese tempel (dag. 8-16 uur, gratis). Deze is na Tracy gerestaureerd met onderdelen van de oorspronkelijke tempel uit 1887.

Crocosaurus Cove

Ga linksaf Knuckey Street in en loop richting de Esplanade naar het voormalige Old Admiralty House, een huis op palen uit de jaren twintig dat alle cyclonen en bombardementen heeft overleefd. Het is pas gerenoveerd en er zit nu een restaurant. Ertegenover staat Lyons Cottage (dag. 10-16.30 uur, gratis) dat in 1925 is gebouwd voor personeel van de Darwin Cable Company, maar waarin nu een museum over de geschiedenis van Darwin zit.

In Mitchell Street, bij het Transit Centre, zit het Mitchell Street Precinct, waar je veel bars en cafés vindt met terrassen en livemuziek. Hier is ook Crocosaurus Cove, waar ze de grootste collectie reptielen in Australië hebben en een aquarium van twee verdiepingen. Je kunt er zwemmen met krokodillen (in een bad naast het krokodillenbad) of in de 'kooi des doods' in het krokodillenbad worden neergelaten.

Esplanade

In het groene Bicentennial Park naast de Esplanade kun je een mooie wandeling maken met uitzicht op zee. Als je in noordelijke richting de Esplanade afloopt, kom je uiteindelijk in Daly Street. Deze straat leidt naar de Stuart Highway, en dan is het nog 2722 kilometer rijden tot aan Port Augusta in South Australia.

Als je linksaf slaat naar Doctor's Gully Road kom je uit bij Aquascene, waar je bij hoogtij de vele meervallen, barbelen en bandengs oud brood kunt voeren. Als je de Esplanade in zuidelijke richting volgt, kom je uit bij het moderne, witte Parliament House.

Government House

Het gerestaureerde Government House aan de overkant is in 1883 ge­bouwd nadat het originele woonhuis was opgevreten door termieten. Dit mooie voorbeeld van de elegante tropische bouwstijl mag je soms bezichtigen. Vraag even bij het toeristenbureau.

Verderop, bij Survivor's Lookout, vind je de olieopslagtunnels uit de Tweede Wereldoorlog (gratis te bezoeken met de Tour Tub, anders A$ 5, inclusief rondleiding, dag. mei-sept 9-16, okt-apr 9-13 uur), die onder de stad door lopen tot aan het Wharf Precinct.

Reizen Darwin

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Caledonië kenner
Sponsors