Capricorn Coast

Capricorn Coast

door Rough Guide

Als je vanaf de vulkanische aardlagen uitkijkt over de Capricorn Coast, veertig kilometer ten oosten van Rockhampton, zie je boerderijen, ananasplantages, kale landtongen, slikgebieden en de Keppel Islands.

De kuststadjes Yeppoon en Emu Park, die twintig kilometer uit elkaar liggen en rond 1860 door rijke veeboeren zijn gesticht, werden door de elite van Rockhampton gebruikt om de zomerhitte te ontvluchten. Er hangt nog altijd een ouderwetse vakantiesfeer, maar deze plaatsen zijn sowieso leuker dan Rockhampton. Great Keppel Island is echter de grootste trekpleister. Je bereikt het eiland via Rosslyn Bay, net onder Yeppoon.

ZELF NAAR Capricorn Coast?

Bekijk alle 2 reizen naar Capricorn Coast

Great Keppel Island

Great Keppel is het grootste van de achttien Keppel Islands. De winderige heuvel is begroeid met ijzerhout-bomen en wordt omringd door fijn, wit zand dat knarst onder je voeten. Rondom is een heldere, blauwe zee. Een ideale plek om een paar dagen te luieren.

Veerponten varen vanaf Rosslyn Bay, vijf kilometer onder Yeppoon: de Freedom Fast Cat vertrekt om 9.15 uur vanuit de jachthaven (dag. behalve ma) en vaart op vrijdag om 15 uur nog eens naar het eiland. Bij de haven kun je gratis parkeren, maar vanwege het zoute water is het overdekte Great Keppel Island Security Car Park beter.

Postkantoor Rainbow Hut

De veerboot zet je op Great Keppel af op een landtong vlak bij een paar accommodaties, waaronder het vriendelijke Great Keppel Island Holiday ­Village. Keppel Lodge, aan het strand, is een aangenaam motel. Je kunt via de lokale winkel annex postkantoor ­Rainbow Hut een van de vele vakantiehuisjes huren, wat voordelig kan zijn als je met een kleine groep reist.

Voor eten kun je terecht bij de tearoom in het Shell House op Fisherman's Beach, en een pizzatent die pas laat opengaat. Het enige grote vakantiepark op het eiland, Great Keppel Island Resort is onlangs volledig gerenoveerd.

Long en Monkey Beach

De mooie stranden Putney en Fisherman's werden vroeger druk bezocht, maar liggen er nu verlaten en adembenemend mooi bij. Long Beach, op een halfuur lopen over een bospad achter het vakantiepark, is een nog meer afgelegen plek voor zonaanbidders.

Snorkelaars kunnen de duinen aan de westkant oversteken naar het ondiepe koraal voor Monkey Beach. Op Monkey Beach zijn schelpenheuvels achtergelaten door de Woppaburra-Aboriginals, die door de vroege pioniers als slaven werden afgevoerd naar Fraser Island.

Reizen Capricorn Coast

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tonga kenner
Sponsors