Kings Canyon

Kings Canyon

door Rough Guide

Als je Watarrka National Park binnenkomt, kom je langs de afslag naar Kathleen Springs. Hier kun je via een wandelpad (negentig minuten heen en terug) naar een heilige Aboriginal waterbron lopen. De bron was vroeger een verzamelplaats voor vee, maar nu zijn er veel vogels te zien. Twintig minuten rijden verderop ligt de Kings Canyon zelf.

De grote attractie hier is de zes kilometerlange Rim Walk, (3-4 uur), waarbij je rond de kloof loopt. De meeste mensen komen 's ochtends vroeg, en de eerste paar uur na zonsopkomst lopen er veel toeristen langs het pad. Als je het niet erg vindt om de zonsopkomst te missen, kun je ook aan het eind van de middag gaan. Dan is het rustiger en is het licht mooier. Ga in elk geval niet midden op de dag, vooral niet in de warmste maanden (sept-apr).

ZELF NAAR Kings Canyon?

Bekijk alle 22 reizen naar Kings Canyon

Rim Walk naar Garden of Eden

Je loopt de wandeling verplicht tegen de klok in en begint met een steile klim (het zwaarste deel van de wandeling). Daarna loopt het pad door een doolhof van zandstenen koepels, die de Lost City worden genoemd. Hier staan informatieborden over de geologie en de flora.

Vanaf hier is het een minuut lopen naar het hoogtepunt van de kloof: een uitkijkpunt boven een (meestal) droge waterval. Je kunt hier komen door de poel zwemmend over te steken of er aan de rechterkant doorheen te waden. Vanaf de rand heb je een mooi uitzicht op de zuidelijke wand van de kloof onder je.

Als je terugkeert naar het trappenstelsel, kun je de wandeling vervolgen langs de zuidelijke wand. Je komt uiteindelijk uit bij het parkeerterrein. Als je een ander perspectief wilt, kun je ook nog een wandeling van twee kilometer maken door de kloof.

Reizen Kings Canyon

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors