Daintree Jouw vakantie naar Oceanië begint hier!
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Restaurants
- Veiligheid
- Stranden

Daintree

door Rough Guide

Het stadje Daintree ligt aan de weg van Mossman naar Cape Tribulation. Dit voormalige houthakkerskamp bestaat nu uit een grote kroeg, een winkel en een kampeerterrein.

Voor prachtige, twee uur durende vogeltochten bij zonsopkomst kun je contact opnemen met Chris Dahlberg van Daintree River Tours, maar de meeste mensen laten Daintree links liggen en volgen de weg naar de Daintree River Ferry en het begin van de weg naar Cape Tribulation. De pont die je de rivier over brengt, vaart in vijftien minuten heen en terug en kan erg druk zijn.

ZELF NAAR Daintree?

Bekijk alle 17 reizen naar Daintree

Kronkelige Alexandra Range

Aan de andere kant van de rivier beginnen het Daintree National Park en de mooie, 35 kilometer lange route naar Cape Tribulation. Daarvoorbij eindigt de verharde weg en mogen alleen 4WD's verder rijden naar Cooktown.

Vanaf de veerpont over de Daintree is het acht kilometer rijden door regenwoud en over de kronkelige Alexandra Range naar het Daintree Discovery Centre (dag. 8.30-17 uur). Hier staat een vijf verdiepingen tellende, 27 meter hoge toren met afbeeldingen van de planten en dieren die je vanaf elk niveau kunt zien. Bovenop heb je ook prachtig uitzicht over het bladerdak.

Iets verderop ligt Floraville, met de plaatselijke kroeg en een café. Hierlangs loopt een zes kilometer lange weg van de landingsstrook naar de kust en het mooie strand van Cow Bay.

Accommodatie

Terug op de weg naar Cape Tribulation kom je een paar kilometer verder bij het Fanpalm Café. Hier begint een plankenpad door een bos van waaierpalmen en langs de huisjes, zelfstandige appartementen en camping van het Lync-Haven Retreat. Als je doorrijdt langs een theeplantage en het gehucht Alexandra Bay, vind je accommodatie in de Deep Forest Lodge met goede zelfstandige huisjes.

Verder landinwaarts ligt de Heritage Lodge, met huisjes, een goed restaurant en wandelpaden langs de Cooper Creek. Hier kun je terecht voor Cape Tribulation Wilderness Cruises die door de mangroven varen op zoek naar wilde dieren als krokodillen. Vier kilometer verderop ligt het zanderige Thornton Beach, met een paviljoen met drankvergunning in Café on Sea.

Botanical Walk

Nog een paar kilometer verder kom je bij de Marrdja Botanical Walk. Hier volgen betonnen paden en plankenpaden de kreek door gemengd bos naar de mangrove aan de riviermonding bij Noah Beach.

Je ziet klimpalmen, lianen die zich om lang verdwenen bomen kronkelen en de ronde peulen van een mangroveboom - deze enorme bollen werden door de Aboriginals gedroogd en in stukken verdeeld, die dan weer als een puzzel in elkaar moesten worden gepast. In het bos achter het strand ligt een grote National Parks-camping. Het grote terrein wordt vaak drassig en is in het regenseizoen gesloten.

Cape Tribulation

Cape Tribulation - op veertig minuten rijden vanaf de rivieroversteek - kreeg zijn naam toen het schip van kapitein Cook in juni 1770 vastliep op een rif voor de kust. Onder aan de steile, beboste hellingen van Mount Sorrow vind je een café, winkel, geldautomaat, apotheek en een Bat House (di-zo 10.30-15.30 uur), waar je tamme vleerhonden kunt vasthouden. Het mooie strand is toegankelijk via een plankenpad vanuit het stadje.

Reizen Daintree

Reviews Daintree

Meer dan fantastisch , wat leven wij toch in een mooie wereld !! Puur genoten (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Barbara Edelijn op 27 januari 2017

Slapen in een echte boomhut midden in het regenwoud , fantastisch van zonsopkomst tot en met zonsondergang De Cassowary s, vogels , rivieren natuur geur en omgeving !! Ontbijt 's morgens, koken in de boomhut of barbecuen midden in het regenwoud, natuurwandelingen en het voeren van de vogels !

Pluspunten Daintree

  • aardige locals
  • goede bedden

Minpunten Daintree

  • geen
  • minpunten
Ultieme tip: Slapen in een boomhut in Daintree!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Oceanie.nl kenner
Sponsors