Australië Beste reistijd

Australië Beste reistijd

Wat is de beste reistijd voor Australië?

Gezien de enorme omvang van Australië zijn de klimaatverschillen tussen de diverse delen van het land enorm. Dit betekent dat in iedere periode van het jaar, een bepaald gedeelte van Australië op haar mooist is. Ruwweg kun je Australië indelen in het tropische noorden, de centrale woestijnachtige Outback en het mediterrane klimaat van de zuidoostkust.

Wat is de beste reistijd voor het tropische noorden van Australië?

Het tropische noorden van Australië bestaat ruwweg uit al het land boven de lijn Broome in Western Australia tot Townsville in Queensland en kent twee seizoen. Tijdens het droge seizoen, tussen mei en oktober, zijn de meeste dagen droog en zonnig. Er valt weinig regen, waardoor de wegen goed begaanbaar zijn. Nationale parken zoals Kakadu zijn volledig open voor het publiek.

ZELF NAAR Australië?

Bekijk alle 114 reizen naar Australië

Tijdens het regenseizoen tussen november en april, regent het praktisch iedere dag. De temperatuur stijgt en tropische stormen trekken over het gebied. Hoewel de natuur tot bloei komt door het vele water, wordt het moeilijker om door The Top End, het uiterste noorden van Australië, te reizen. Wegen kunnen overstromen en grote gebieden zijn onbereikbaar voor voertuigen. Sommige van de mooiste stukken van Kakadu National Park zijn gesloten voor bezoekers, omdat het te gevaarlijk is om de reis te maken.

Zowel tijdens het droge seizoen als tijdens het regenseizoen is het tropische noorden van Australië een schitterende bestemming. Hou er wel rekening mee dat reizen tijdens het regenseizoen een hachelijke onderneming kan zijn. Het droge seizoen is een stuk geschikter voor reizigers naar het noorden van Australië.

Wat is de beste reistijd voor de Outback van Australië?

De Outback is het rode, droge hart van Australië. Het regent er zelden. Hier is dan ook geen sprake van een regenseizoen en een droog seizoen. De temperatuur bepaalt de beste reistijd. In de zomer (ruwweg van november tot april) is het overdag ondraaglijk heet in de Outback. Temperaturen van boven de veertig graden zijn eerder regel dan uitzondering.

's Winters is het een stuk aangenamer. 's Nachts kan het erg koud worden, maar overdag is de temperatuur goed te verdragen. Bijkomend voordeel is dat er 's winters een stuk minder vliegen zijn dan in de zomer.

Wat is de beste reistijd voor de zuidoostkust van Australië?

Aan de zuidoostkust van Australië liggen de grote steden van het land. Sydney en Melbourne zijn het mooist in de zomer. De stranden van Sydney liggen tussen november en april vol met zonaanbidders, surfers zoeken de beste golven en de luchten zijn iedere dag stralend blauw. In Melbourne zitten de terrassen vol. 's Zomers feesten de stadsbewoners op de vele festivals die worden georganiseerd.

's Winters kan zelfs een schitterende stad als Sydney gebukt gaan onder grauwe bewolking en regen. De temperatuur blijft vrij zacht en ook 's winters zijn er prachtige dagen met helder weer. De meeste mensen stellen zich blauwe luchten en zonneschijn voor bij Australië. Als je Sydney en Melbourne wilt bezoeken, kan je het beste in de zomer komen.

Reizen Australië

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors