Phillip Island

Phillip Island

door Rough Guide

De populaire vakantiebestemming Phillip Island is vooral beroemd vanwege de honderden pinguïns die er op Summerland Beach overnachten, de zogenaamde Penguin Parade. Maar het eiland heeft ook een ruige kustlijn, veel surfplezier, goede zwemstranden en een paar goede wildreservaten te bieden.

Begin oktober wordt er de Australische GP-motorcross gehouden: in het bezoekerscentrum van het circuit is een tentoonstelling over de geschiedenis van de motorsport met foto's en herinneringen.

ZELF NAAR Phillip Island?

Bekijk alle 11 reizen naar Phillip Island

Penguin Parade

Cowes, aan de beschutte baaizijde, is de grootste plaats en een leuke, levendige plek om te logeren. Andere, kleinere plaatsjes die een bezoekje waard zijn, zijn Rhyll in het oosten en Ventnor, iets ten westen van Cowes.

Er is geen openbaar vervoer op het eiland zelf, dus kan het lastig zijn de Penguin Parade meer dan tien kilometer van Cowes te bereiken. Deelname aan een dagtocht is het slimst.

Er zijn diverse reisorganisaties die vanuit Melbourne met kleine groepen dagtochten over het eiland maken. De tocht bestaat uit een bezoek aan een wijnmakerij, de Nobbies-rotsformaties, een wildreservaat en de Penguin Parade in de schemering.

Churchill Island

Newhaven, de eerste plaats die je tegenkomt als je de rivier bent overgestoken, heeft een groot toeristenbureau waar je accommodatie en boottochten kunt boeken, een gratis kaart kunt halen en kaartjes kunt kopen voor de Penguin Parade, Churchill Island, het Koala Conservation Centre of een combinatiepas voor alle drie.

Het kleine Churchill Island, toegankelijk via een smalle brug, bestaat grotendeels uit een boerderij en een koloniaal huis te midden van Engelse tuinen, omringd door eeuwenoude moonah-bomen vol vogels. De boerderij organiseert dagelijks allerlei activiteiten, zoals het melken van de koe Daisy, schapen scheren en demonstraties van de hoefsmid.

Vanaf het Churchill Island Visitor Centre kun je een wandeling van twee uur rond het eiland maken, met uitzicht op de fraaie kustlijn. In het bezoekerscentrum zit een café.

Reizen Phillip Island

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Caledonië kenner
Sponsors