Australië Accommodaties

Australië Accommodaties

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

Australië heeft uitstekende faciliteiten voor toeristen en reizigers. Van luxe designhotels in de steden tot prachtige verbouwde ranches in het hart van de Outback. Voor elk budget zijn er slaapplaatsen te vinden.

Hotel

Hotels zijn er in Australië in alle soorten en maten. Van de enorme zakenhotels in het Central Business Disctrict van Sydney, tot kleine dorpshotelletjes in de Outback tot boetiekhotels in Melbourne. De kwaliteit die het hotel levert lees je af aan het aantal sterren dat het hotel heeft. Een vijfsterrenhotel in Australië is van dezelfde klasse als een vijfsterrenhotel in Nederland.

ZELF NAAR Australië?

Bekijk alle 112 reizen naar Australië

Hostel

Aangezien Australië een populaire bestemming is voor backpackers, zijn er veel hostels. Daar slapen meerdere mensen met elkaar op een kamer. Het is goedkoop en een makkelijke manier om mensen te leren kennen.

Appartement

Als je voor langere tijd op één plek wilt verblijven, is het een optie om een appartement te huren. Het is in Australië heel normaal om een huisgenoot via een advertentie in de krant of op internet te vinden. Er zullen dan ook genoeg appartementen te vinden zijn waar je langere tijd kunt verblijven. Je betaalt meestal per twee weken en vooraf meestal een maand borg.

Een appartement is ideaal als je een paar weken in eenzelfde stad blijft. Je hebt meer vrijheid en ruimte dan in een hotel en je bent bovendien een stuk goedkoper uit.

Bed & Breakfast

In kleine dorpjes in het hele land runnen veel mensen een Bed & Breakfast. Het zijn vaak echtparen die het leuk vinden om gasten te krijgen. De Bed & Breakfasts zijn een stuk persoonlijker dan hotels, met dezelfde faciliteiten. Bovendien kan de gastheer of gastvrouw je vaak veel over de omgeving vertellen. Het is een unieke manier om in contact te komen met de gastvrijheid van de Australische cultuur.

Camping

Tijdens een reis door Australië kom je onderweg overal campings tegen. Sommige zijn niet meer dan een overnachtingplaats langs de kant van de weg. Anderen liggen op het strand, waar je 's ochtends gewekt wordt door dolfijnen die in de golven spelen. Zeker als je met een eigen auto reist, doe je er goed aan om een tentje te kopen. De campings in Australië zijn meestal erg goedkoop en de locaties zijn schitterend.

Zelfs als je even geen camping kan vinden, niet getreurd. Hoewel het op veel plekken verboden is, knijpen Australiërs meestal een oogje toe als iemand op een onweerstaanbare plek zijn tentje opzet.

Wat is een typische accommodatie in Australië?

Een typische Australische accommodatie is een zogenaamde farmstay. Je verblijft op een boerderij, waar je voor kost en inwoning de boer een paar dagen helpt. Overdag help je de boer met het vervangen van hekken, het opsporen van zoekgeraakte schapen of het verven van de schuur. 's Avonds eet je samen en overnacht je in de boerderij. Het is een leuke manier om het leven op het Australische platteland vanuit de eerste hand mee te maken.

Reizen Australië

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tonga kenner
Sponsors