Reviews Frans-Polynesië

Een klein paradijsje op aarde (bezocht in juli 2009)

Review geschreven door Cindy Rodermond-Snabilié op 30 juni 2017

Als je 25 jaar getrouwd bent kan je natuurlijk een groot feest geven, maar wij maakten liever een mooie reis: het werd Frans-Polynesië. Bij het reisbureau werden 6 eilanden geboekt die we wilden bezoeken en dan wel de minst bekende. Hoewel er wel toeristen komen is het zeker geen toeristische bestemming. De geweldige Bounty-strandjes heb je hier echt voor jezelf en ik heb nog nooit zoveel verschillende en mooie vissen gezien. De eilandjes zijn erg klein en meestal heb je aan 3 dagen meer dan genoeg om het eiland te zien. Veel bezienswaardigheden zijn er niet, maar de natuur, de zee, de stranden zorgen ervoor dat je je in een paradijs waant. Niet voor niets zijn mensen als Gauguin en Jacques Brel hierheen gekomen voor inspiratie. De Franse bezetting heeft wel veel schade aangericht zoals de atoomproeven, het verbieden van de inlandse gebruiken etc. Het was wel zeer apart dat in een land waar het heerlijkste fruit groeit, je nauwelijks een vers geperst glaasje sap kan krijgen. Alles wordt naar het vasteland gestuurd en komt in pakken sap terug.
De mensen zijn er erg vriendelijk en het is tevens een verademing dat ze hier geen fooien kennen.
Er zijn meerdere duikschooltjes en het is een aanrader om te gaan duiken of in ieder geval met een boottocht mee te gaan. De eilanden zijn ook bekend om hun zwarte parels. De schelpen mag je vaak gratis meenemen en vormen een leuk souvenirtje.
Het reizen van eiland naar eiland gaat per kleine vliegtuigjes: 10 minuten van tevoren inchecken.
Het is wel een practical joke te horen dat dit eens zo beroemd zeevarend volk, nu zeeziek wordt als ze per boot reizen

9,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Frans-Polynesië

  • Natuur
  • stranden
  • onderwaterfauna
Ultieme tip: Vermijd de bekende en toeristische eilanden. verblijf niet in hotels, maar de kleine B&B's.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Australië kenner
Reis van de maand
Australië in 4 weken Krokodillen en Outback - va € 3885
Australië in 4 weken Krokodillen en Outback

Nog nooit Down Under geweest? Als je wat tijd en budget hebt, garanderen wij een once in a lifetime experience vol highlights. Van het bruisende Sydney reis je naar de Outback, waar je aan de voet van Ayers Rock slaapt onder de sterren. In het waterrijke groene noorden leert een Aboriginal je hoe je rock art maakt. Vlieg dan naar trendy Brisbane en maak een relaxte selfdrive naar Fraser Island en Whitsundays en duik dan een kopje onder in Great Barrier reef.

Bekijk reis
Sponsors