Accommodaties Frans-Polynesie

Accommodaties Frans-Polynesie

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

Frans-Polynesië heeft allerlei soorten accommodatie. Van de vijfsterrenhotels op Bora Bora, waar de luxe geen grenzen kent, tot de hutjes op onbewoonde eilanden waar je gratis mag overnachten. Ruwweg is er de keuze tussen grote resorts en kleine pensions, die meestal door families worden gerund.

Hotel

Sommige eilanden van Frans-Polynesië zijn omgetoverd tot enorme luxe paradijzen. Bora Bora is beroemd en berucht om de peperdure resorts, die elke mogelijke droom waarheid laten worden. Sommige kleine eilandjes op het rif zijn exclusief voor de gasten van het resort dat er op is gebouwd.

ZELF NAAR Frans-Polynesië?

Bekijk alle 6 reizen naar Frans-Polynesië

De meeste resorts bestaan uit vrijstaande bungalows, die vaak op palen in het azuurblauwe water staan. Sommige kamers hebben een glazen vloer, waardoor je de vissen in het water onder je kunt bekijken. Bijna 80 procent van alle hotels bevindt zich op de eilanden Tahiti, Bora Bora en Moorea.

Pension

Voor een authentiekere ervaring overnacht je in één van de kleine pensions die je overal in Frans-Polynesië tegenkomt. De pensions lijken veel op een Bed & Breakfast. Meestal wordt het pension gerund door een familie, die dit naast hun normale werk doen. Je bent niet alleen te gast in hun pension, vaak nemen de eigenaren je overal mee naar toe, waardoor je een kijkje in hun dagelijks leven kan nemen.

Wat is een typische accommodatie in Frans-Polynesië?

Veel eilandbewoners hebben een buitenhuisje op een van de minuscule eilandjes op het rif dat de meeste eilanden van Frans-Polynesië omringt. Deze eilandjes heten motu's. De huisjes zijn niet veel meer dan een hutje onder de palmbomen, aan het strand. Geen stromend water, geen elektriciteit. Vaak loop je binnen vijf minuten om het eiland heen. Veel mensen vinden het geen enkel probleem als je op hun motu wilt overnachten. Het is de ideale mogelijkheid om een nachtje als Robinson Crusoë te leven.

Reizen Frans-Polynesië

Specialisten Frans-Polynesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Caledonië kenner
Sponsors