Vervoer Frans-Polynesie

Vervoer Frans-Polynesie

Wat zijn de vervoersmiddelen in Frans-Polynesië?

Frans-Polynesië is een eilandenrijk, dus je zal voornamelijk met de boot en het vliegtuig reizen. De eilanden zijn erg klein. Alleen op Tahiti en Moorea, waar de meeste mensen wonen, is er openbaar vervoer.

Vliegtuig

De afstanden tussen de verschillende eilandengroepen zijn groot. Tussen Tahiti en de Gambier-archipel ligt bijvoorbeeld meer dan 1.600 kilometer oceaan. Als je verschillende eilanden wil bezoeken zal je dan ook moeten vliegen. Air Tahiti vliegt naar de belangrijkste bewoonde eilanden van Frans-Polynesië. Er is een regelmatig vluchtschema, met meerdere vluchten per dag naar de belangrijkste bestemmingen. Air Tahiti biedt verschillende 'air-passes' aan, waarmee je goedkoop meerdere vluchten maakt.

ZELF NAAR Frans-Polynesië?

Bekijk alle 6 reizen naar Frans-Polynesië

Air Moorea vliegt elk half uur van Tahiti naar Moorea. De vlucht duurt tien minuten.

Bus

Er is openbaar vervoer op Tahiti en Moorea. Het heeft weinig om het lijf, zo zijn er op Tahiti twee routes. Le Truck is vooral op toeristen gericht. In een beschilderd busje maak je verschillende stops in en om de hoofdstad Papeete. De wat grotere RTC bus stopt minder vaak op zijn route door Papeete.

Op Moorea is het openbaar vervoer nog beperkter. Ook hier rijdt Le Truck, een bus die vanaf de haven naar de belangrijkste dorpjes en hotels rijdt.

Boot

De eilanden van Frans-Polynesië zijn klein, maar de oceaan eromheen is enorm. De boot is daarom de beste manier om je te verplaatsen. Vrijwel elke eilandbewoner heeft een boot of een kano en de meeste mensen nemen je graag mee. De kleine, onbewoonde eilandjes op het rif (motu's) bezoek je met een touroperator die je erheen brengt. De lokale vissers vinden het meestal ook erg leuk om je er (gratis) heen te varen.

Vanuit Tahiti vertrekken boten naar alle eilanden van Frans-Polynesië. Catamarans en snelle veerboten varen de hele dag door naar Moorea. Het meest afgelegen eiland van Frans-Polynesië, Mangareva, wordt echter slechts één keer per maand per schip bevoorraad. Vaak is er aan boord plaats voor enkele passagiers.

Verschillende touroperators organiseren meerdaagse tochten langs meerdere eilanden aan boord van luxe jachten. Dit is een schitterende manier om Frans-Polynesië te zien. Hiervoor moet je vaak wel diep in de buidel tasten.

Taxi's

Op Tahiti en Moorea rijden taxi's rond, die je vooral vanaf de haven en het vliegveld naar je hotel brengen.

Huurauto

Alleen op Tahiti en Moorea is het mogelijk om een auto huren. Het is een ideale manier om de binnenlanden van de beide eilanden te verkennen. Voor sommige routes heb je een terreinwagen met vierwielaandrijving nodig. Check dat voordat je een auto huurt.

Reizen Frans-Polynesië

Specialisten Frans-Polynesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tonga kenner
Sponsors