Religie & Tradities Frans-Polynesie

Religie & Tradities Frans-Polynesie

Wat zijn de belangrijkste religies in Frans-Polynesië?

Meer dan driekwart van de inwoners van Frans-Polynesië is christelijk. Sinds de komst van de missionarissen in de negentiende eeuw werd het christendom steeds belangrijker op de eilanden. De oude Polynesische tradities stonden lange tijd onder druk, omdat de missionarissen veel tradities als zondig beschouwden en verboden. Tegenwoordig hebben de oude gebruiken en tradities weer een grote rol in de Polynesische samenleving.

De meeste Polynesiërs gaan regelmatig naar de kerk. Ze gaan dan onberispelijk gekleed, vaak volledig in het wit. De kerkdiensten zijn bijzonder: er wordt volop gezongen en gedanst. Na de dienst gaan de meeste families met elkaar picknicken.

ZELF NAAR Frans-Polynesië?

Bekijk alle 6 reizen naar Frans-Polynesië

Wat zijn belangrijke tradities in Frans-Polynesië?

De belangrijkste traditie van Frans-Polynesië is ook meteen de meest zichtbare. De kunst van het tatoeëren is op deze eilanden begonnen. Overal zie je mensen - voornamelijk mannen - met schitterende versieringen, soms over hun hele lichaam. De patronen en symbolen hebben allemaal een betekenis, al zijn sommige betekenissen niet langer bekend. Decennialang waren tatoeages verboden, nadat de missionarissen vonden dat het een zondige verheerlijking van het lichaam was.

Hetzelfde geldt voor de Polynesische dans. De uitdagende dans voor mannen en vrouwen was de Franse missionarissen een doorn in het oog. Heupwiegend en met lang, los haar dansen de vrouwen verleidelijk, terwijl ze uitnodigende teksten zingen. Tegenwoordig bekijk je de dans tijdens shows op de grotere eilanden.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

De eilandbewoners van Frans-Polynesië zijn trots op hun land en de natuur. Ze nemen je graag mee tijdens hun dagelijkse bezigheden en stellen je aan al hun vrienden voor.

Bezit is onbelangrijk in Frans-Polynesië, families delen alles. Familie en afkomst zijn erg belangrijk in Frans-Polynesië. Vooral op de kleinere eilanden lijkt het alsof ieder kind honderden ooms en tantes heeft.

De eilandbewoners laten het niet merken als je de lokale gebruiken niet respecteert, maar dat betekent niet dat ze het niet vervelend vinden. Buitensporig afdingen en onbeleefd gedrag vallen niet in goede aarde in Frans-Polynesië.

In de Polynesische cultuur heeft een vrouw die alleen over een verlaten strand loopt, behoefte aan mannelijk gezelschap. Vrouwen alleen kunnen zich dan ook beter aansluiten bij andere reizigers en zorgen dat ze enigszins bedekt gekleed gaan.

Reizen Frans-Polynesië

Specialisten Frans-Polynesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Caledonië kenner
Sponsors