Beste reistijd Frans-Polynesie

Beste reistijd Frans-Polynesie

Wat is de beste reistijd voor Frans-Polynesië?

Tussen mei en oktober is het winter in Frans-Polynesië. Dit is de beste tijd om de eilanden te bezoeken. De luchten zijn helder en er valt weinig regen. In juli vieren de Polynesiërs bovendien het grootste feest van het jaar: Heiva I Tahiti. Uit alle windstreken trekken eilandbewoners naar Tahiti om te dansen, zingen en hun mooiste tatoeages te tonen.

In de zuidelijke Austral-archipel en in de Gambier-archipel kan het een beetje fris zijn. De gemiddelde temperatuur in de winter is ongeveer 25 graden.

In de zomer, tussen november en april, is het warmer. Het is dan echter ook regentijd: bijna driekwart van alle regen valt in deze periode. Er is meer bewolking en bovendien is er een grotere kans op tropische stormen.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Frans-Polynesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors