Beste reistijd Frans-Polynesie

Beste reistijd Frans-Polynesie

Wat is de beste reistijd voor Frans-Polynesië?

Tussen mei en oktober is het winter in Frans-Polynesië. Dit is de beste tijd om de eilanden te bezoeken. De luchten zijn helder en er valt weinig regen. In juli vieren de Polynesiërs bovendien het grootste feest van het jaar: Heiva I Tahiti. Uit alle windstreken trekken eilandbewoners naar Tahiti om te dansen, zingen en hun mooiste tatoeages te tonen.

In de zuidelijke Austral-archipel en in de Gambier-archipel kan het een beetje fris zijn. De gemiddelde temperatuur in de winter is ongeveer 25 graden.

In de zomer, tussen november en april, is het warmer. Het is dan echter ook regentijd: bijna driekwart van alle regen valt in deze periode. Er is meer bewolking en bovendien is er een grotere kans op tropische stormen.

Goed voorbereid op reis?

Voor informatie over praktische zaken als vaccinaties en inentingen, het regelen van een visum, reisverzekeringen, vervoer naar de luchthaven of geldzaken, moet je vaak meerdere websites bezoeken. MyTravelPlanner heeft alle praktische informatie samengebracht en leidt je via vijf vragen naar uw persoonlijke to-do lijst op het gebied van zeven praktische zaken!

Like deze pagina

Specialisten Frans-Polynesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Caledonië kenner
Sponsors