Klimaat Frans-Polynesie

Klimaat Frans-Polynesie

Wat voor klimaat kun je verwachten in Frans-Polynesië?

Frans-Polynesië heeft twee seizoen: een regenseizoen en een droog seizoen. Het regenseizoen begint in november en eindigt in april. Tussen mei en november is het droog. Er zijn verschillen in het klimaat en het weer op Frans-Polynesië doordat de eilanden ver uit elkaar liggen. In de zuidelijk gelegen Gambier-archipel kan het in de winter (tussen mei en november) behoorlijk fris zijn. Op Tahiti en nabij gelegen eilanden is het dan nog altijd gemiddeld 26 graden.

In de regentijd komt de regen dagelijks met bakken naar beneden. Vaak duren de tropische buien kort, maar ze zijn wel hevig. De rest van de dag is de lucht bewolkt en er hangt een klamme hitte.

ZELF NAAR Frans-Polynesië?

Bekijk alle 6 reizen naar Frans-Polynesië

In het droge seizoen valt er beduidend minder regen. Er staat een verkoelend briesje. De luchten zijn meestal strakblauw en is het niet zo drukkend warm.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Frans-Polynesië?

Frans-Polynesië ligt in een gebied waar orkanen en aardbevingen voorkomen. In het orkaanseizoen, tussen november en april is de kans op een tropische storm groter. Door de zware regenval kunnen dan ook landverschuivingen plaatsvinden. Meestal worden de stormen lang van tevoren aangekondigd. Volg in zo'n geval altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.

Reizen Frans-Polynesië

Specialisten Frans-Polynesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tonga kenner
Sponsors