Oceanie.nl Cape to Cape MTB volgend weekend van start

Cape to Cape MTB volgend weekend van start

13 oktober 2016 door Maxime van der Laarse

Mountainbiken op de mooiste route van West-Australië? Dat kan tijdens het Cape to Cape MTB evenement van 19 tot en met 23 oktober. 

Liefhebbers uit heel Australië komen naar de Margaret River regio om deel te nemen aan dit grootste mountainbike-event van het land dat vooral draait om de natuur van West Australië. Waar de race begon in 2008 met honderd deelnemers, is het deelnemersaantal dit jaar meer dan vertienvoudigd. 

Cape to Cape track

Het evenement begint bij Cape Leeuwin in het meest zuidwestelijke puntje van Australië. De fietsroute leidt vervolgens via Hamelin Bay richting de Xanadu wijnmakerij, waar tijd is vrij gemaakt voor een wijntje. Voor de bierliefhebber is er de dag erna ook een stop bij de Colonial Brewery. Na vijf dagen eindigt de race op de golfbaan van de Dunsborough Country Club vlakbij Cape Naturaliste.

‘A ride not a race’

De initiatiefnemers van het evenement benadrukken dat het een rit is en geen wedstrijd. Het is de bedoeling dat deelnemers genieten van de landschappen en de lokale cultuur, en dat er nieuwe vriendschappen ontstaan. 

Veel van de participanten keren jaarlijks terug om deze vriendschappen weer nieuw leven in te blazen. Dit gebeurt vaak onder het genot van een biertje of wijntje.

Sponsors