Like ons op Facebook

Populatie rode reuzenkangoeroe groeit

9 juli 2012 door Veerle Witte

Het aantal rode reuzenkangoeroes was drastisch gedaald door de enorme droogte in het binnenland van Queensland, New South Wales en South Australia.

Baby boom

Volgens de Australische wetenschapper Tim Flannery kunnen vrouwtjeskangoeroes hun vruchtbaarheid wel vijf jaar uitstellen tijdens droge tijden. Maar zodra het gaat regenen worden ze vanaf achttien maanden aan de lopende band zwanger. In de écht goede jaren, zoals nu, dragen ze wel drie jongen tegelijk in verschillende stadia van ontwikkeling.

De ene baby kangoeroe hopt al aan haar zijde, terwijl de tweede nog veilig in haar buidel zit. De derde is dan slechts een hoopje cellen, dat wacht met verder ontwikkelen tot haar oudste jong stopt met zogen.  

Fotoserie Red Roos

De rode reuzenkangoeroe is het grootste buideldier ter wereld en het grootste zoogdier uit Australië. Ze komen bijna overal op het vaste land van Australië voor.

Fotograaf Theo Allorfs van Australia’s Geographic magazine maakte een prachtige fotoserie van de Red Roos, zoals de Australiërs de dieren noemen, in hun veranderende omgeving. Check de fotoserie hier!

5406af25533a144458494785443aaec39f65edce.jpg
3df794d693085ac8d098bbcacd35ed8ba2418e9e.jpg
252d22c593cdc84b44fa6c916208a51319f77a0a.jpg
55def8d65bdb8c5ba317c3978fe87ca145ef0f70.jpg
bb359f76f9cd40a3fbde0076171fb976606af2c2.jpg
0d5701c271bde91d1b996de85cb2dbd230e6e732.jpg
ad4ca8bd64de8e9d7b79466701842f3c6570b8e8.jpg
Like deze pagina
Sponsors