Win kookboek Simple Pleasures van Annabel Langbein

17 september 2013 door Marjolein den Dekker

November 2013 - Annabel Langbein is The Free Range Cook uit Nieuw-Zeeland en bekend van 24Kitchen. Aan de oevers van Lake Wanaka verbouwt ze haar eigen groenten en kookt voor familie en vrienden. De Nieuw-Zeelandse Alpen vormen het verbluffende decor. Dit najaar verschijnt  haar nieuwste boek Simple Pleasures die je op Oceanie.nl wint.

Simple Pleasures is een prachtige verzameling van simpele smakelijke recepten. De gerechten zijn gericht op de seizoenen. Langbein noemt zichzelf een kok en geen chef. Ze heeft geen vakopleiding gevolgd, maar studeerde Landbouwkunde en heeft veel gereisd. 

Ideeën stelen

Volgens Langbein is koken in Nieuw-Zeeland het stelen van ideeën uit andere culturen. Ze vertelt over een bezoek aan Jaipur in India waar haar dochter vrijwilligerswerk doet. “Daar heb ik zo lekker gegeten. Thuis bij een familie eerst in de tuin verse bloemkool oogsten om deze vervolgens direct te bereiden tot een simpele curry.

Op een steen die er waarschijnlijk al eeuwen ligt, wordt een chutney van verse chili pepers en knoflook gemaakt. De vrouw des huizes bakt vers brood en smullen maar.”

Vers uit de moestuin

Het unieke van Nieuw-Zeeland zijn de verschillende klimaten waardoor bijna alles in eigen land kan worden verbouwd. Op het meer tropische Noordereiland groeien bananen, op het Zuidereiland juist kersen.

Maar ook meer exotische dingen als safraan, wasabi, macadamia en olijven worden geteeld op Nieuw-Zeelandse bodem. Het groeit allemaal in de moestuin van Langbein. Vers is dan ook haar toverwoord.

Koken met akkoorden

Langbeins slogan is making something of nothing. Als student in New York leerde ze te koken met akkoorden ofwel gebruik maken van bepaalde combinaties. Haar favoriete akkoord is Italiaans gevolgd door akkoorden uit Azië.

“Ik loop door mijn tuin op zoek naar een groente die klaar is om te worden geplukt en bouw daar vervolgens een complete maaltijd om heen. Daarna voeg ik een kruidenakkoord toe die het gerecht een bepaalde touch van een land geeft.”

##MOVIE_NE_163## 

Annabels favorieten wereldwijd

Afrika.nl - Kenia: zachte pannenkoeken gevuld met verse groenten die je met je handen eet!

Azie.nl - Thailand: groene papaya salade en pad thai. De Aziatische keuken lekker licht. In Thailand heb ik verschillende kookcursussen gedaan.

NoordAmerika.nl - Wyoming: de lokale boerenmarkten op het platteland van Amerika zijn zo rijk en puur. Echt een genot om daar rond te lopen.

MiddenAmerika.nl - Mexico: hier laat ik me verrassen door de tientallen verschillende chilli’s en de simpelheid van een verse tortilla.

ZuidAmerika.nl - Brazilië: de feijoada bonen die wegspoelt met een caiprinha. Ik heb een periode in Brazilië gewoond en gewerkt in een bar. Daar leer je echte caiprinha’s maken én drinken!

Win kookboek Simple Pleasures

Wil jij het nieuwste boek Simple Pleasures van Annabel Langbein winnen? Post hieronder WAAR in Nieuw-Zeeland jij wel een recept uit haar boek zou willen eten! 

Meer informatie: Unieboek Spectrum

dce79046e15755d2d5af6272d07873479406eca3.png
78341a24bfb393ea5a852ef1a87a3ccca606ec71.png
Sponsors