Watervallen van Samoa

Watervallen van Samoa

door Janine Kervel

Het paradijselijke Samoa is gezegend met vele prachtige watervallen, die erg geschikt zijn voor een frisse duik na een wandeling door de tropische wouden.

Lopend tussen de hibiscusplanten, wilde varens, palmbomen en andere tropische flora en fauna hoor je in de verte water stromen. Hier en daar lopen wat kippen in het struikgewas. En dan, in de verte, onderscheidt zich de Togitogiga waterval.

ZELF NAAR Samoa?

Bekijk alle 3 reizen naar Samoa

Togitogiga waterval

Op de rotsen vind je vaak Samoaanse gezinnen die aan het picknicken zijn. In het water onder de waterval kan gerust worden gezwommen. En voor de ware avonturier: van de Togitogiga waterval kun je afspringen.

De Togitogiga waterval vind je in het dorpje Saleilua op het eiland Upolu. De waterval klettert tientallen meters naar beneden. Het omringende Le Pupu-Pu'e National Park is gemakkelijk te bereiken met een taxi.

To Sua Ocean Trench

De groene kleuren van planten steken duidelijk af tegen de azuurblauwe kleur van het water beneden. Terwijl je de houten trap afdaalt zie je kokosnoten drijven op het golvende water. De nabijgelegen zee ruist zachtjes in de verte.

In Lotofaga vind je de To Sua Ocean Trench. To Sua betekent letterlijk 'groot gat', maar daar is niet alles mee gezegd. Via een lange, houten trap kom je in het water waar deze put mee gevuld is.

Het dertig meter diepe gat staat in direct contact met de oceaan, waardoor het water heen en weer deint. Je kunt hier zwemmen en al snorkelend genieten van de gekleurde vissen. Als er weinig stroming en wind staat zwem je zelfs via een kleine grot naar de zee.

Je vindt de To Sua Ocean Trench in het zuidoosten van het eiland Upolu, aan de kust.

Mu Pagoa waterval

In de tuin achter een traditioneel houten huis vind je het einde van de wereld. Zover je kan kijken zie je niets anders dan oceaan. Vlak voor je voeten stort zoet water rechtstreeks in de zoute zee. Tussen metershoge palmbomen zit een zeevisser.

Dit zoete water is afkomstig van de Mu Pagoa waterval. Naast de uitgestrekte lavavelden ligt dit uniek natuurverschijnsel. Het zoete water van de waterval stroomt namelijk rechtstreeks de oceaan in. Lokale vissers vangen hier hun avondmaal. Als de zon wegduikt achter het bos van palmbomen spelen lichtjes tot aan de horizon op het water.

Je vindt de Mu Pagoa waterval aan de zuidkust van het eiland Savai'i.

Wat moet je weten over de watervallen van Samoa?

  • Een levensechte natuurlijke glijbaan, dat zijn de Papase'ea Sliding Rocks. Laat je door stromend water over de rotsen naar beneden voeren.
  • Aan het einde van de dag verdwijnt de zon achter de zeespiegel, terwijl het water van de Mu Pagoa waterval rechtstreeks de zee instroomt. Dit bijzondere natuurverschijnsel is zeker een bezoek waard.
  • Naast het grootste inheemse bouwwerk in het Pacifisch gebied bevindt zich de Afu Aau waterval. Vanuit een bron in het regenwoud klettert het water van deze waterval meters naar beneden. Duik in het meer onder de waterval en relax als nooit te voren.
  • Je klimt eerst 30 meter naar beneden, maar daarna bevind je je in het adembenemende To Sua Ocean Trench. Breng uren door in het warme water omgeven door vissen, kokosnoten en tropische flora.
  • Ben je een durfal? Klim dan op blote voeten tussen bomen en varens door om een sprong te wagen van de Togitogiga waterval!

Reizen Samoa

Meer Watervallen van Samoa

Specialisten Samoa

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tonga kenner
Sponsors