Klimaat Vanuatu

Klimaat Vanuatu

Wat voor klimaat kun je verwachten in Vanuatu?

In Vanuatu heerst een subtropisch klimaat. Ongeveer acht maanden per jaar valt er veel neerslag. Dit zijn ook de warmste maanden van het jaar. Tussen april en september is het koeler en droger, al regent het nog steeds regelmatig. Tussen december en april valt de meeste neerslag. Dit is ook het orkaanseizoen, als zware stormen over de Stille Zuidzee razen. Deze stormen doen soms ook Vanuatu aan. Het weer in Vanuatu heeft gedurende het hele jaar een aangename temperatuur tussen de 20 en 30 graden Celsius. Ook het water is aangenaam: het is het hele jaar warmer dan twintig graden.

Welke seizoenen zijn er in Vanuatu?

Er zijn twee seizoenen: het lange regenseizoen en een droog seizoen. Het regenseizoen begint in september en duurt tot april. Gedurende deze warme, natte maanden regent het praktisch iedere dag. De buien zijn vaak kort en hevig, waarna de zon weer doorbreekt. Tussen december en april valt de meeste regen. Vanaf april wordt het langzaam koeler en valt er steeds minder regen.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Vanuatu?

Vanuatu ligt in een gedeelte van de Stille Oceaan waar regelmatig orkanen voorkomen. De stormen worden meestal lang van tevoren voorspeld, waardoor het gevaar beperkt is.

Vanuatu ligt op de zogeheten 'ring van vuur'. Deze ring van vulkanen omgeeft de Grote Oceaan. De eilanden van Vanuatu zijn ontstaan door deze vulkanen. Sommigen zijn nog steeds actief. Doordat Vanuatu op grens van twee tektonische platen ligt, komen ook aardbevingen met enige regelmaat voor. Deze zijn over het algemeen licht en je hebt er dus weinig van te vrezen.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Vanuatu

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors