Klimaat Vanuatu

Klimaat Vanuatu

Wat voor klimaat kun je verwachten in Vanuatu?

In Vanuatu heerst een subtropisch klimaat. Ongeveer acht maanden per jaar valt er veel neerslag. Dit zijn ook de warmste maanden van het jaar. Tussen april en september is het koeler en droger, al regent het nog steeds regelmatig. Tussen december en april valt de meeste neerslag. Dit is ook het orkaanseizoen, als zware stormen over de Stille Zuidzee razen. Deze stormen doen soms ook Vanuatu aan. Het weer in Vanuatu heeft gedurende het hele jaar een aangename temperatuur tussen de 20 en 30 graden Celsius. Ook het water is aangenaam: het is het hele jaar warmer dan twintig graden.

Welke seizoenen zijn er in Vanuatu?

Er zijn twee seizoenen: het lange regenseizoen en een droog seizoen. Het regenseizoen begint in september en duurt tot april. Gedurende deze warme, natte maanden regent het praktisch iedere dag. De buien zijn vaak kort en hevig, waarna de zon weer doorbreekt. Tussen december en april valt de meeste regen. Vanaf april wordt het langzaam koeler en valt er steeds minder regen.

ZELF NAAR Vanuatu?

Bekijk alle 2 reizen naar Vanuatu

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Vanuatu?

Vanuatu ligt in een gedeelte van de Stille Oceaan waar regelmatig orkanen voorkomen. De stormen worden meestal lang van tevoren voorspeld, waardoor het gevaar beperkt is.

Vanuatu ligt op de zogeheten 'ring van vuur'. Deze ring van vulkanen omgeeft de Grote Oceaan. De eilanden van Vanuatu zijn ontstaan door deze vulkanen. Sommigen zijn nog steeds actief. Doordat Vanuatu op grens van twee tektonische platen ligt, komen ook aardbevingen met enige regelmaat voor. Deze zijn over het algemeen licht en je hebt er dus weinig van te vrezen.

Reizen Vanuatu

Specialisten Vanuatu

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors