Paspoort en visum Vanuatu

Paspoort en visum Vanuatu

Reis je binnenkort naar Vanuatu, of via Vanuatu naar een andere bestemming? Dan heb je wellicht een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Vanuatu.

Heb ik een visum nodig voor Vanuatu?

Als toerist met de Nederlandse nationaliteit, mag je maximaal één maand (dertig dagen) in Vanuatu verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Wil je langer dan één maand in Vanuatu verblijven, dan is het raadzaam om contact op te nemen met het consulaat van Vanuatu in Parijs. Vanuatu heeft geen ambassade of consulaat in Nederland.

Hoewel je als toerist dus meestal geen visum nodig hebt voor Vanuatu, moet je wel een aantal andere documenten kunnen overleggen. Zo moet je bijvoorbeeld in het bezit zijn van bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming en een geldig paspoort. Een overzicht van alle benodigde reisdocumenten voor Vanuatu vind je op VisumCentrale.nl.

Geldigheid paspoort Vanuatu

Bij aankomst in Vanuatu moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn. Het paspoort moet minimaal één lege visumpagina bevatten voor het stempel van de douane.

Goed voorbereid op reis?

Voor informatie over praktische zaken als vaccinaties en inentingen, het regelen van een visum, reisverzekeringen, vervoer naar de luchthaven of geldzaken, moet je vaak meerdere websites bezoeken. MyTravelPlanner heeft alle praktische informatie samengebracht en leidt je via vijf vragen naar uw persoonlijke to-do lijst op het gebied van zeven praktische zaken!

Like deze pagina

Specialisten Vanuatu

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Vanuatu kenner
Sponsors