Vervoer Vanuatu

Vervoer Vanuatu

Wat zijn de vervoersmiddelen in Vanuatu?

Er zijn goede vliegverbindingen tussen de verschillende eilanden van Vanuatu. Zelfs de kleinere eilanden hebben vliegveldjes. Je kunt ook met de boot tussen de verschillende eilanden reizen, maar dit kost wel meer tijd.

In Port Vila, Luganville en op Espiritu Santo rijden bussen en taxi's. Bussen rijden onregelmatig en als je mee wilt rijden moet je de bus langs de kant van de weg aanhouden. De meeste wegen in Vanuatu zijn onverhard, dus houd rekening met langere reistijden.

ZELF NAAR Vanuatu?

Bekijk alle 2 reizen naar Vanuatu

Vliegtuig

Air Vanuatu bereikt met haar vluchten ook de kleinste eilandjes van de Vanuatu-archipel. De vluchten tussen de grotere eilanden vertrekken regelmatig. Air Vanuatu heeft 28 bestemmingen binnen Vanuatu.

Bus

In Port Vila rijden minibusjes die dienst doen als openbaar vervoer. De busjes worden veel door de locals gebruikt en zijn ook prima voor toeristen. Er zijn geen vaste haltes of routes. Houd de bus aan door te zwaaien en vertel de chauffeur waar je naar toe wilt. Sommige bussen rijden ook naar plaatsen buiten de stad. Het is vaak een knusse ervaring. De minibusjes zitten meestal vol met goedgehumeurde Vanuatuanen, die een toerist als reisgezelschap bijzonder interessant vinden.

Boot

Met de boot kun je prima tussen de verschillende eilandjes reizen. Je zult dat wel zelf moeten regelen, er bestaan namelijk geen veerdiensten. In de havens van Efate en Port Vila zijn er meerdere bootcharters die hun diensten aanbieden. Hou wel rekening met een langere reistijd dan met het vliegtuig. Ook het regelen van een goede boot met een betrouwbare schipper kan een wat tijd in beslag nemen.

Taxi's

In Port Vila, Luganville en Espiritu Santo rijden taxi's. De taxi's zijn relatief prijzig, zeker vergeleken met de minibusjes. Met de chauffeur onderhandel je over de prijs. De taxi's herken je aan de letter T op de nummerplaat.

Huurauto

In de hoofdstad van Fiji zijn er verschillende bedrijven die auto's verhuren. In de stad rijden is betrekkelijk eenvoudig. Zodra je de Port Vila verlaat, moet je echter goed opletten. De meeste wegen zijn niet geasfalteerd, maar gemaakt van gemalen koraal. Daardoor veranderen de wegen na een tropische regenbui in een modderpoel. Aan de wegen liggen veel kleine dorpjes. Vaak spelen kinderen midden op de weg. Veel lokale bewoners gebruiken de weg ook als voetpad. Let dus vooral 's avonds extra goed op.

Reizen Vanuatu

Specialisten Vanuatu

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Caledonië kenner
Sponsors