Accommodaties Vanuatu

Accommodaties Vanuatu

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

Hoewel Vanuatu nog ongerept is, zijn er vooral rond de grotere steden zoals Port Vila en Luganville veel verschillende soorten accommodaties. Van de luxe resorts met enorme zwembaden en roomservice, tot de minuscule guesthouses waar de eigenaar je zelf ontbijt komt brengen. Op de kleinere eilanden ben je voornamelijk op dit soort kleine accommodatie aangewezen. Een andere goede plek om te overnachten zijn de kleine bungalowparken die over de eilanden verspreid zijn.

Hotel

De meeste resorts liggen vlakbij hoofdstad Port Vila, op Efate. Dit zijn luxe hotels, gespecialiseerd in de luxe die veel reizigers associëren met een reis naar de paradijselijke eilanden van de Stille Zuidzee. Sommige resorts zijn alleen voor volwassenen. Kinderen zijn hier dus niet toegestaan. Dit is een ideale plek voor stellen die geen zin hebben in het lawaai van spelende kinderen.

ZELF NAAR Vanuatu?

Bekijk alle 2 reizen naar Vanuatu

Guesthouse

Door het hele land vind je kleine, onopvallende guesthouses. Hier maak je kennis met de gastvrijheid en hartelijkheid van de Vanuatuanen, die op deze manier wat extra verdienen. Verwacht geen bijzondere faciliteiten, maar een warme ontvangst is vrijwel gegarandeerd. Niet lang daarna zal de eigenaar van het guesthouse een dampende maaltijd voor je op tafel zetten, die vaak bij de prijs van een overnachting is inbegrepen.

Wat is een typische accommodatie in Vanuatu?

Op de kleinere eilanden van Vanuatu wonen veel eilandbewoners in kleine dorpjes, waar het leven volgens oude tradities voorbij glijdt. In deze dorpen, met rieten huisjes en slechts een handvol bewoners, spelen de oude gebruiken en tradities van de bewoners nog een grote rol. In deze dorpjes overnacht je in rieten hutten, tussen de dorpelingen. Het is een bijzondere ervaring. De hutten zijn zeer eenvoudig, maar het is onvergetelijk om een paar dagen deel uit te maken van het traditionele leven van de Vanuatuanen.

Reizen Vanuatu

Specialisten Vanuatu

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tonga kenner
Sponsors