Nananu-i-ra Jouw vakantie naar Oceanië begint hier!

Nananu-i-ra

door Maarten van Dun

Fiji is het fijne bekende zon, zee en strand; een paradijsje. Tussen de palmbomen wiegen hangmatten. Het zand is er wit, de lokale bevolking ontwapenend vriendelijk.

Vanaf het hoofdeiland Viti Levu vaar je in tien minuten naar Nananu-i-ra. Enkele duizenden kilometers verderop liggen Nieuw-Zeeland en Australië, de dichtstbijzijnde grote buren.

ZELF NAAR Fiji?

Bekijk alle 7 reizen naar Fiji

Geen wegen

Op de drieënhalve vierkante kilometer die Nananu-i-ra beslaat, zijn geen wegen, laat staan een dorp. Hier vind je wel een paar vriendelijke locals, maar het is niet de plek om heen te gaan als je de cultuur en traditie van Fiji wilt ontdekken.

Het is wel dé plek om te genieten van de groene heuvels, de witte kustlijn, het prachtige koraal en de uitstekende surfcondities. Kite- en windsurfers scheren hier graag over het water. Op het kleine eiland is het vrijwel onmogelijk om surfmateriaal te huren, dus zorg ervoor dat je je eigen plank meeneemt.

Onderwaterregenboog

Van mei tot oktober is het de beste tijd om te surfen. Dit is het droge seizoen. De temperatuur schommelt dan tussen de 18 en 25 graden en de lucht is niet zo vochtig. De andere helft van het jaar kun je veel regen en tropische stormen verwachten.

Nananu-i-ra trekt naast surfers ook veel duikers. Onderwater is het een paradijs van zacht koraal en vissen in alle kleuren van de regenboog. Je zwemt tussen elegante vlinder- en papegaaivissen, terwijl een school rifhaaien dichterbij komt. Je duikt onder poorten van rots en langs muren van koraal.

Paradijselijke oase

Ook boven water zie je mooie plaatjes. Tijdens laag water wandel je langs de kustlijn met zijn warrige mangrovebossen. Klauter over een heuvel, daal een pad af waarlangs koeien en geiten grazen en je arriveert bij het mooiste strand van Nananu-i-ra: One Beach.

Dit door palmbomen omlijste strand is nog vrij van hotels en bungalows en is dus een oase van rust. Dankzij een beschermend koraalrif rolt de zee kalm het strand op. Ook kajakken is een leuke manier om de omgeving te verkennen.

Hoewel er weinig voorzieningen op Nananu-i-ra zijn, vind je er wel een aantal goede accommodaties. Zowel voor de budget als luxe reiziger. Er zijn hostels met slaapzalen, kleine bungalows aan het strand en een luxe resort.

Militaire coup

Fiji geeft een dichte benadering van het paradijs, maar ook hier bestaan politieke spanningen. De eilandengroep wordt bestuurd door het leger dat middels een coup in 2006 aan de macht kwam.

Ofschoon Nananu-i-ra en de meeste andere toeristische eilanden als veilig kunnen worden beschouwd, worden mogelijke uitbraken van geweld niet uitgesloten op Fiji.

Wat is er te doen op Nananu-i-ra?

  • Niet alleen kun je op Nananu-i-ra de mooiste vissen bewonderen, je kan hier ook het zeevissen beoefenen. Met een oceaan vol vis wordt dat een koud kunstje.
  • Kleed je geheel in het wit en doe mee met een spelletje Fijiaans gazon bowlen. De ideale manier om op een actieve wijze te ontspannen.
  • Neem je eigen surfboard mee en probeer de golven uit die de eilanden omringen. Fiji is niet voor niets een van de populairste surfspots ter wereld.
  • Laat je omringen door muren van koraal en scholen vol vissen terwijl je een duik waagt in het onderwater paradijs.
  • Spring aan boord van een supersnelle boot. Voel de wind door je haren razen en ontdek de natuur vanaf een rivier met een heuse safaritocht!

Reizen Fiji

Meer Nananu-i-ra

Specialisten Fiji

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors