Accommodaties Nieuw-Caledonie

Accommodaties Nieuw-Caledonie

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

Je kunt op allerlei verschillende plekken overnachten tijdens je verblijf in Nieuw-Caledonië. Van luxe vijfsterrenhotels tot campings. Ook kun je bij lokale bewoners overnachten of ervaren hoe de traditionele bewoners van Nieuw-Caledonië wonen, eten en slapen.

Hotel

De meeste hotels in Nieuw-Caledonië zijn klein en eenvoudig. Hotels hoef je zelden van tevoren te reserveren. Er zijn hotels in alle prijsklassen. Vooral rond Noumea vind je enkele duurdere resorts. In deze vijfsterrenhotels kun je je laten verwennen met massages, sauna en schoonheidsbehandelingen. Vaak kun je gratis gebruikmaken van watersportmaterialen. Op de kleinere eilanden van Nieuw-Caledonië zijn de hotels meestal eenvoudig.

De meeste kleinere hotels worden door families gerund, die ook voor hun gasten koken. De Franse cuisine is erg belangrijk in Nieuw-Caledonië. Waar je ook besluit te overnachten, lekker eten is vaak verzekerd.

Camping

In tegenstelling tot andere landen in de Stille Oceaan, is Nieuw-Caledonië zeer geschikt voor kampeerders. Er zijn veel Campings Amenager, beheerde campings. Meestal moet je per auto betalen en vind je op de camping toiletten, douche en barbecues. Kamperen is erg populair bij inwoners van Nieuw-Caledonië, dus in de grote steden koop je goedkoop kampeerspullen.

Wat is een typische accommodatie in Nieuw-Caledonië?

In heel Nieuw-Caledonië vind je zogenaamde gites, waar reizigers overnachten in traditionele Melanesische hutten. De hutten staan soms op palen in zee en kijken vaak uit over het strand en de oceaan. Bij een overnachting in een gite hoort een heerlijke maaltijd van verse vis en schaaldieren, die de eigenaar van de gite voor je klaar maakt.

Vind je reisorganisatie

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Caledonië kenner
Sponsors