Vervoer Nieuw-Caledonie

Vervoer Nieuw-Caledonie

Wat zijn de vervoersmiddelen in Nieuw-Caledonië?

In Nieuw-Caledonië zijn er verschillende vervoersmiddelen. Binnenlandse vluchten verbinden de meeste eilanden met elkaar. Ook met de boot kun je tussen de verschillende eilanden reizen. Op de grotere eilanden rijden bussen en taxi's. Het wegennet op de grotere eilanden is vrij uitgebreid.

Vliegtuig

Air Caledonie vliegt vanaf Grande Terre regelmatig naar alle eilanden. Vanaf Magenta Airport, vlakbij Noumea, vliegt Air Caledonie onder andere naar Touho, Koné, Koumac, Belep en naar Ile des Pins en de Loyalty Islands: Maré, Ouvéa, Lifou and Tiga.

Helikopters en kleine vliegtuigjes huur je bij Air Alize en Air Loyaute.

Bus

Op Grande Terre, het grootste eiland van het land, rijden bussen tussen de verschillende steden. Ze zijn goedkoper dan taxi's. Ze doorkruisen het hele eiland, maar rijden onregelmatig.

Boot

Vanaf Grande Terre vaart een snelle catamaran regelmatig tussen Noumea en Ile des Pins en de Loyalty Islands. Je kunt ook een boot huren als je zelf door het gebied wilt varen. Meer informatie over de lijndienst van de catamaran vind je bij Compagnie Maritime des Iles/Havanna (tel: 270 405).

Taxi's

Taxi's rijden in Nieuw-Caledonië niet rond om passagiers op te pikken. Je dient ze telefonisch te bestellen. Hotels en restaurants bellen graag een taxi voor je. Ook winkels waar je net iets gekocht hebt vinden het geen enkel probleem om een taxi voor je te regelen.

Huurauto

In de hoofdstad zitten verschillende internationale autoverhuurbedrijven. De chauffeur moet minimaal 21 jaar oud zijn.

Vind je reisorganisatie

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Oceanië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tonga kenner
Sponsors